• Holmen
 • torv
 • Kirkeogmolledammen
 • vid
 • hoejskole12013
 • Oldtispark
 • Makedspladsen
 • ggade
 • stuk12013
 • hostrup
 • Skarbaklokalhistorie
 • Muséet Holmen, Løgumkloster
 • Klostercaféen, Tønder
 • Løgumkloster set fra Mølledammen
 • Vidå Tønder
 • Musik- og teater højskolen, Toftlund
 • Oldtidsparken, Skærbæk
 • Markedspladsen, Løgumkloster
 • Gågaden, Tønder
 • Studenderkurset - STUK, Toftlund
 • Hostrups hotel, Tønder
 • Lokalhistorisk museum, Skærbæk

Kommende arrangementer i Syddanmark

Bankospil til fordel for Julebelysningen i Løgumkloster
22 okt 2018 19:00 -
Klosterhallen
Foredrag i Biffen - Dit indre liv med billioner af bakterier
23 okt 2018 19:00 - 21:00
Den Gamle Biograf

Kommuneplanen vedrører også dig!

TK logo"Hvor må der bygges nye butikker? Hvilke byer skal have status af landsbyer? Hvor er der plads til nye store landbrug? Hvilke naturområder skal vi passe særligt på?
Det er noget af det, som en kommuneplan sætter rammerne for." skriver Tønder Kommune i dag på sin facebookprofil.

Provinsbyer.dk synes det er værd henlede opmærksomheden på arbejdet med kommuneplanen, idet det berører alle i kommune, hvordan kommuneplanen udformes. Kort kan det siges, at kommunalbestyrelsen den 28. juni har vedtaget forslag til Kommuneplan 2017-2029, hvorefter forslaget sendes i offentlig høring.

Forslaget til Kommuneplan 2017-2029 beskriver, hvad Kommunalbestyrelsen lægger vægt på i Tønder Kommunes udvikling de næste 12 år og de overordnede mål for den fysiske udvikling i Tønder Kommune.

Forslag til Kommuneplan 2017 tager udgangspunkt i Kommuneplan 2009-2021 der er blevet delvis revideret ud fra temaerne: Den dansk-tyske forbindelse, Erhverv, Borgere, byer og boliger, Det åbne land samt Energi og klima som vedtaget i Planstrategi 2013-2014.

De centrale emner i planen er placering af boligområder, butikker, erhvervsområder samt udpegning af landskabs- og naturområder.

Som borger er man meget velkommen til at komme med bemærkninger til forslaget. Har man lyst til at spørge ind til kommuneplanen, afholde kommunen  nogle uhøjtidelige møder, hvor medarbejdere fra Tønder Kommune står parate med en kop kaffe og er klar til at besvare spørgmål kommuneplanforslaget.

Det første møde finder sted mandag den 13. august mellem 14.30 og 17.30 på Toosbuys Torv i Bredebro.

De følgende møder foregår:
Ondag 15.8 klokken 14 til 17.30, Torvet i Tønder
Torsdag 16.8 klokken 14.30 til 17.30, Dagli' Brugsen i Højer
Mandag den 20.8 klokken 14.30 til 17.30, Markedspladsen i Løgumkloster
Tirsdag den 21.8 klokken 15 til 17.30, Spar i Agerskov
Mandag den 27.8 klokken 14.30 til 17.30, Multipladsen i Skærbæk
Onsdag den 29.8 klokken 14.30 til 17.30, SuperBrugsen i Toftlund.

Du kan læse meget mere om kommuneplan her: Om kommuneplanen

Du kan se hele kommuneplanen her: Kommuneplan 2017-2029


Udskriv E-mail

Nyt fra Sydbyerne

Roskilde Domkirkes Pigekor i Løgumkloster kirke

Roskilde Domkirkes PigekorFredag den d. 19. oktober kl.20.00 bliver der lejlighed til at høre både korsang, ensemblesang og solosang, i Løgumkloster kirke, når Roskilde Domkirkes Pigekor fremfører værker af komponister spændende fra Schütz over Mendelssohn til spansk – amerikanske Nunez og nyere nordiske komponister.
Programmet byder blandt andet på sange fra Lange-Müllers sangcyklus ”Sulamith og Salomon”, et flot og festligt Gloria iklædt spanske rytmer og korsatser til Trinitatistiden.
Roskilde Domkirkes Pigekor tæller 36 piger i alderen 14 – 22 år. Alle er korsangere, der har flere års rutine bag sig fra Børnekoret og senere Juniorkoret, før de er optaget i Pigekoret.

Koret arbejder både med gamle sangtraditioner og helt ny musik – kirkeligt som verdsligt – herunder værker bestilt og komponeret specielt til koret. Med støtte fra Statens Kunstfond, har Roskilde Domkirkes Pigekor i 2012 uropført ”Seks latinske motetter” af John Frandsen og i 2014 ”I mørkets stjernegnist” af Irene Becker og Paul Arnbak. Sidstnævnte udkom på CD i august 2015.
I juli 2017 deltog Roskilde Domkirkes Pigekor i en international korkonkurrence i Riga og kom hjem med et sølvdiplom. Sangerne akkompagneres af Merete Kuhlmann, organist i Dyssegårdskirken i Hellerup. og dirigeres af Christa Brix Hauser, kantor ved Roskilde Domkirke.
Der er fri entré.

”Løgumkloster set gennem Linsen” - ”Løgumkloster fortalt i ord, billeder og musik”

Hans Jacob Jacobsen 113x150Hans Jacob JacobsenMed økonomisk støtte fra Tønder Hus Fonden, Lions Club Løgumkloster, Handels & Håndværkerforeningen Løgumkloster og Løgumkloster Refugium er det med spænding og meget glæde, at udstillingsudvalget under Løgumkloster Menighedsråd kan lave denne særlige udstilling i Dormitoriet torsdag den 1. november kl. 19.30

Udstillingen vil blive åbnet med en fernisering i Dormitoriet den 1. november 2018 kl. 19.30, hvor Christoffer Møller og Mette Outzen vil fremføre musik/sang og ord til billederne. Ligeledes vil man i forbindelse med åbningen også kunne møde fotograf Hans Jacob Jacobsen.

Hans Jacob Jacobsen, dygtig lokal fotograf, står for fotografering af by/natur/kirke. Efter at have været ”udrejst” i 30 år vendte han i 2003 tilbage til Løgumkloster, tilbage til noget kendt og vant. ”Løgumkloster og dette vante gav læ, tryghed og inspiration til at turde afprøve andre sider af mig selv. En af dem var at lade fotoapparatets linse fortælle om Løgumkloster og omegn.”

Christoffer Moeller 150x166Christoffer MøllerChristoffer Møller og Mette Outzen vil i samarbejde sætte ord og musik til billederne.

Christoffer Møller, født og opvokset i Løgumkloster, søn af organist Peter Møller og Anna Krarup. Christoffer er meget anerkendt i den danske musikverden, producer, musiker, dirigent, organist. Mange oplevede sikkert den fantastiske koncert i anledningen af Kronprinsens 50 års fødselsdag. Da havde Christoffer skrevet orkester-arrangementet til den smukke Beatles-medley fremført af Tim Christensen.

Mette Outzen, født og opvokset i Ellum, datter af Ingrid og Jørn Outzen. Anerkendt musiker, sangskriver, studeret musik på Det Kgl. Danske musikkonservatorium.

MetteOutzen 600 100x150Mette Outzen”Løgumkloster, en del af mit forlængede hjem, da Ellum er min fødeby.
Cykelturen op ad bakke, og ned ad bakke til skole.
Alt det grønne, og endelig kirken med sin rummelighed og fred.”

Christoffer Møller og Mette Outzen lærte hinanden at kende helt tilbage i koret i folkeskolen for over 30 år siden (korlederen dengang var Anna Krarup.)

Siden gik de i gymnasiet sammen, hvorefter deres veje skilles indtil sidste år, 2018, hvor Christoffer flyttede 100 m fra huset på Vestmøn, hvor Mette og hendes familie har boet de sidste 7 år. De ser med stor glæde frem til at skabe et værk sammen med fotos omhandlende deres gamle fødestavn.

Udstillingen kan besøges i kirkens åbningstid, frem til udgangen af december måned 2018.

Fredsvalg i Løgumkloster Menighedsråd

lkkirkeDer er fredsvalg til Løgumkloster Menighedsråd ved dette valg. Måske har det baggrund i, at der tidligt var lagt op til en stor udskiftning af medlemmerne i menighedsrådet. Således er 5 ud af det ny menighedsråds 7 medlemmer nyvalgte. Den nuværende formand, Britta Larsen, havde tidligt meldt ud, at hun selv ville stoppe ved dette valg, og andre medlemmer havde givet samme melding i løbet af valgperioden.

Der var mødt omkring 60 interesserede borgere til orienteringsmødet i Løgumkloster Forsamlingshus forud for valget. Det store fremmøde til trods, var der ikke lagt op til kampvalg, Det nuværende råd har i perioden arbejdet aktivt for at få nedbragt gennemsnitsalderen på rådets medlemmer ved at henvende sig til yngre mulige kandidater, og det lykkedes rent faktisk at opnå en lavere gennemsnitsalder i det ny menighedsråd. Britta LarsenBritta LarsenSåledes ligger aldersspredningen i det kommende råd således, at den yngste er 43 år og det ældste medlem er midt i tredserne. Den afgående formand, Britta Larsen, er glad for, at det lykkedes at foretage en så stor udskiftning uden den store dramatik. Det vidner om samling omkring kirken, som er så markant i Løgumklosters hele identitet.

Det ny menighedsråd udgøres af følgende medlemmer og suppleanter:
Karen H. Andresen (nyvalgt), Elsemarie Dam-Jensen (genvalgt), Kjeld Outzen (nyvalgt), Helle Skaaruup (nyvalgt), Svend E. Rasmussen (genvalgt), Majbritt Thude (nyvalgt), Lis Emma Søvik (nyvalgt). Suppleanter: Lene M. Pedersen, Reimer Post og Carsten Tygesen.