• Holmen
 • torv
 • Kirkeogmolledammen
 • vid
 • hoejskole12013
 • Oldtispark
 • Makedspladsen
 • ggade
 • stuk12013
 • hostrup
 • Skarbaklokalhistorie
 • Muséet Holmen, Løgumkloster
 • Klostercaféen, Tønder
 • Løgumkloster set fra Mølledammen
 • Vidå Tønder
 • Musik- og teater højskolen, Toftlund
 • Oldtidsparken, Skærbæk
 • Markedspladsen, Løgumkloster
 • Gågaden, Tønder
 • Studenderkurset - STUK, Toftlund
 • Hostrups hotel, Tønder
 • Lokalhistorisk museum, Skærbæk

Kommende arrangementer i Syddanmark

Bankospil til fordel for børn og unge i LIF
15 nov 2018 19:00 - 21:00
Klosterhallen
Foredrag i Biffen - Antistof
20 nov 2018 19:00 - 21:00
Den Gamle Biograf

Oplev Zeppelinbasen i Tønder under angreb

ZeppelinangrebetZeppelin og Garnisonsmuseet har i næsten et halvt år arbejdet med planer om et kæmpe event ude ved Flyhangaren.
Det startede som en vild idé og det fede er, at det nu bliver realiseret!

Det sker i tæt samarbejde med Tønder Kommune og Støtteforeningen for Zeppelinbasen.

Zeppelin og Garnisonsmuseet Tønder er nu stolte over, at være i stand til at kunne markere 100-året for ”The Tondern Raid” – verdenshistoriens første hangarskibsbaserede flyangreb - udført af Royal Navy med hangarskibet HMS Furious og Royal Air Force med deres "Sopwith Camel" jagerfly - mod Zeppelin Luftskibsbasen i Tønder. 

Det legendariske og banebrydende angreb har skrevet sig selv ind i krigshistorien og varslede et paradigmeskifte i krigsførsel..
På Imperial War Museum i London har man dedikeret en hel udstilling om luftskibene og deres hærgen over de engelske storbyer, ligesom "The Tondern Raid" har dets helt eget udstillingsrum.

Dermed er Zeppelinbasen i Tønder det eneste sted på nuværende dansk grund, hvor der fandt kamphandlinger med bombenedkastninger og kugler flyvende om ørerne under 1.verdenskrig!

Zeppelin og Garnisonsmuseet Tønder rummer mange hundrede genstande hidrørende angrebet.

Med et spektakulært show ved Flyhangaren i Soldaterskoven, vil den anerkendte Special Effects-ekspert Hummer Højmark iscenesætte flyangrebet gennem fantastiske special effects. Hummer Højmark er bl.a. kendt for alle special effects fra storfilmene Under Sandet og Flammen og Citronen - SAMT vores egen film "I Krig og Kærlighed" som har premiere i November i Flyhangaren i Tønder. (http://dsfx.dk)

Reenactor-gruppen "Westfront 1916" bemander skyttegraven i forsvaret af luftskibsbasen i tyske uniformer fra 1.vkr. og der kan samtidig opleves et tysk feltlazaret anno 1914.

Hele denne oplevelsen toppes af med deltagelsen af en ægte klassiker i flyvningens historie: 
Danmarks Flymuseums “De Havilland - Tiger Moth” dobbeltdækker fly kommer og “kaster” bomberne.

Vi glæder os til at se dig til en hæsblæsende dag med masser af fantastiske oplevelser og aktiviteter!

HUSK: Vi opfører hele showet hele 2 gange kl.11.00 og 14.00. Der er fri entré.

Du kan opleve det hele i Tønder!

Søndag den 22. juli 2018 kl. 10.00  Flyhangaren i Soldaterskoven ved Tønder

HUSK: ZEPPELIN & GARNISONSMUSEET HAR ÅBENT HELE DAGEN FRA 10.00-17.00

Program
10.00: Start
10.15: Velkomst ved Zeppelin Museet og Tønder Kommune
11.00: Første angrebsshow 
12.00: Frokost ved Hotel Tønderhus – Gullaschkanon, første rundvisning i Soldaterskoven/Flyhangaren og besøge stande m.m.
13.30: Opvarmning med Westfront 1916
14.00: Andet angreb og modeopvisning
15.00 Rundvisning i Soldaterskoven/Flyhangaren
16.00 Tak for idag.

Zeppelinangrebet2

Udskriv E-mail

Nyt fra Sydbyerne

Gennemførelsen af Løgumklosters områdefornyelse er påbegyndt

ommaadefornyelse1Der har i mere end to år været arbejdet på grundlaget for, at en områdefornyelse af bymidten i Løgumkloster kan finde sted. Der er udarbejdet en projektbeskrivelse, som i hovedtræk bygger på idéer og forslag, som Løgumkloster Borgerforening allerede begyndte udarbejde med etableringen af en byforskønnelsesgruppe helt tilbage i 2009. 

Gruppen blev faktisk etableret, og gruppens arbejde blev præsenteret på et borgermøde i 2013. Dette udmøntede sig i et konkret oplæg til byfornyelse i 2014. Dette oplæg har siden hen dannet grundlag for det forslag til områdefornyelse, som er udarbejdet af landskabsarkitektfirmaet Land+ i 2017 og som danner grundlag for frigivelsen af byfornyelsesmidlerne i 2018.

Nu er det helt konkrete arbejde så gået i gang. De første arbejder udføres af firma Kjelkvist for Tønder Forsyning. Arbejdet går ud på at forny stikledninger for vandforsyningen til ejendomme i områdefornyelsens dækningsområde. Dette arbejde forventes afsluttet inden jul. Umiddelbart efter nytår vil arbejdet med at forny fjernvarmerør i områdefornyelsesområdet gå i gang og dette arbejde afsluttes så med omlægning af vej- og parkeringsforholdene i bymidten. Dette arbejde medfører bl.a. fornyelse af belægninger og gadebelysning i området, ligesom de træer, som står tættest på husrækken i Markedsgade, vil blive fældet, og nye træer vil blive plantet med større afstand ind til husrækken. 

omraadefornyelse2

omraadefornyelse3

Kom med dine idéer til den ny legeplads i Løgumkloster

A3 plakat Legeplads Løgumkloster rev

Alles Lægehus A/S skal drive klinik i Tønder

regionsydlogo2.200 borgere er sikret lægedækning, når lægerne Dorte Støy og Kirsten Andreasen fra Tønder Lægehus Nord stopper.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse den 9. november.

På baggrund af et offentligt udbud har Region Syddanmark nu indgået aftale med virksomheden alles Lægehus A/S om, at de skal overtage patienterne, når lægerne Dorthe Støy og Kirsten Andreasen, som begge har klinik i Tønder Lægehus Nord, ophører.
Dermed er de 2.200 borgere, som i dag er patienter hos Dorte Støy og Kirsten Andreasen, sikret lægedækning i de kommende år.
Da ingen af byens øvrige alment praktiserende læger har været interesserede i at overtage Dorte Støy og Kirsten Andreasens ydernumre og patienter, har regionen haft ydernumrene i udbud.

Aftalen er, at alles Lægehus A/S både overtager lokalerne i Tønder Lægehus Nord og at sygeplejerske Jonna Mortensen, som har været ansat i mange år, skal fortsætte i klinikken, som kommer til at hedde alles Lægehus Tønder.
Formanden for Udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark, Bo Libergren (V), siger:
- Vi har indgået en fornuftig aftale med alles Lægehus A/S, som betyder, at der ikke er nogle borgere i Tønder, der risikerer at skulle køre meget langt for at finde en læge, som har plads til dem. Jeg er glad for, at det vi igen lykkes med at skabe den kontinuitet og stabilitet, som vi ønsker, at borgerne skal have, uanset hvor de bor i regionen.

Læs mere …