• Holmen
 • torv
 • Kirkeogmolledammen
 • vid
 • hoejskole12013
 • Oldtispark
 • Makedspladsen
 • ggade
 • stuk12013
 • hostrup
 • Skarbaklokalhistorie
 • Muséet Holmen, Løgumkloster
 • Klostercaféen, Tønder
 • Løgumkloster set fra Mølledammen
 • Vidå Tønder
 • Musik- og teater højskolen, Toftlund
 • Oldtidsparken, Skærbæk
 • Markedspladsen, Løgumkloster
 • Gågaden, Tønder
 • Studenderkurset - STUK, Toftlund
 • Hostrups hotel, Tønder
 • Lokalhistorisk museum, Skærbæk

Kommende arrangementer i Syddanmark

Bankospil til fordel for børn og unge i LIF
15 nov 2018 19:00 - 21:00
Klosterhallen
Foredrag i Biffen - Antistof
20 nov 2018 19:00 - 21:00
Den Gamle Biograf

Forslag til kommuneplan sendes i høring

TK logoKommunalbestyrelsen har godkendt et forslag til Kommuneplan 2017-2029, og forslaget er i offentlig høring i perioden den 4. juli til den 12. september 2018.

Frem til den 12. september kan borgerne i Tønder Kommune komme med idéer, kommentarer og indsigelser til det forslag til Kommuneplan 2017-2029, som kommunalbestyrelsen har vedtaget og sendt i høring.

Forslaget til kommuneplanen indeholder de overordnede mål for den fremtidige fysiske udvikling i Tønder Kommune. De centrale emner i planen er placering af boligområder, butikker, erhvervsområder samt udpegning af landskabs,- og naturområder.

Borgmester Henrik Frandsen er glad for det kommuneplanforslag, der nu bliver sendt i høring.
- Vi sætter i kommuneplanforslaget særligt fokus på fem emner: Folkeskolerne, sundhed, bosætning, beskæftigelse og udvikling generelt. Jeg synes, det er en flot plan, som viser, at vi har visioner om at udvikle Tønder Kommune, siger Henrik Frandsen.

Kommuneplanforslaget er en digital plan, og den kan kun ses på internettet.

Man kan blandt andet finde sit eget hus/ejendom og se hvilke områder huset/ejendommen er omfattet af.

Planen kan ses her:
http://toender-kp17.cowi.webhouse.dk/


Kommunalbestyrelsen ønsker, at kommuneplanen skal drøftes direkte med borgerne. Derfor inviterer kommunen til en snak og en kop kaffe på syv kaffemøder, hvor du som borger er meget velkommen til at komme forbi i tidsrummet og kigge på informationsmaterialet. Der er også mulighed for at stille spørgsmål og snakke om forslaget, der ligger til den nye kommuneplan.

Du kan møde op følgende steder og imellem tidspunkterne:

Mandag, 13/8 kl. 14.30 - 17.30 Toosbuys Torv, Bredebro
Onsdag, 15/8 kl. 14.00 - 17.30 Torvet, Tønder
Torsdag, 16/8 kl. 14.30 - 17.30 ved Brugsen i Højer
Mandag, 20/8 kl. 14.30 - 17.30 Markedspladsen i Løgumkloster
Tirsdag, 21/8 kl. 15.00 - 17.30 Købmanden, Agerskov
Mandag, 27/8 kl. 14.30 - 17.30 Multipladsen i Skærbæk
Onsdag, 29/8 kl. 14.30 - 17.30 Brugsen i Toftlund


Forslag, idéer og bemærkninger til kommuneplanforslaget skal være Tønder Kommune i hænde senest den 12. september. Man kan sende ind via kommuneplanens høringsportal eller man kan maile direkte til kommunen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Udskriv E-mail

Nyt fra Sydbyerne

Gennemførelsen af Løgumklosters områdefornyelse er påbegyndt

ommaadefornyelse1Der har i mere end to år været arbejdet på grundlaget for, at en områdefornyelse af bymidten i Løgumkloster kan finde sted. Der er udarbejdet en projektbeskrivelse, som i hovedtræk bygger på idéer og forslag, som Løgumkloster Borgerforening allerede begyndte udarbejde med etableringen af en byforskønnelsesgruppe helt tilbage i 2009. 

Gruppen blev faktisk etableret, og gruppens arbejde blev præsenteret på et borgermøde i 2013. Dette udmøntede sig i et konkret oplæg til byfornyelse i 2014. Dette oplæg har siden hen dannet grundlag for det forslag til områdefornyelse, som er udarbejdet af landskabsarkitektfirmaet Land+ i 2017 og som danner grundlag for frigivelsen af byfornyelsesmidlerne i 2018.

Nu er det helt konkrete arbejde så gået i gang. De første arbejder udføres af firma Kjelkvist for Tønder Forsyning. Arbejdet går ud på at forny stikledninger for vandforsyningen til ejendomme i områdefornyelsens dækningsområde. Dette arbejde forventes afsluttet inden jul. Umiddelbart efter nytår vil arbejdet med at forny fjernvarmerør i områdefornyelsesområdet gå i gang og dette arbejde afsluttes så med omlægning af vej- og parkeringsforholdene i bymidten. Dette arbejde medfører bl.a. fornyelse af belægninger og gadebelysning i området, ligesom de træer, som står tættest på husrækken i Markedsgade, vil blive fældet, og nye træer vil blive plantet med større afstand ind til husrækken. 

omraadefornyelse2

omraadefornyelse3

Kom med dine idéer til den ny legeplads i Løgumkloster

A3 plakat Legeplads Løgumkloster rev

Alles Lægehus A/S skal drive klinik i Tønder

regionsydlogo2.200 borgere er sikret lægedækning, når lægerne Dorte Støy og Kirsten Andreasen fra Tønder Lægehus Nord stopper.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse den 9. november.

På baggrund af et offentligt udbud har Region Syddanmark nu indgået aftale med virksomheden alles Lægehus A/S om, at de skal overtage patienterne, når lægerne Dorthe Støy og Kirsten Andreasen, som begge har klinik i Tønder Lægehus Nord, ophører.
Dermed er de 2.200 borgere, som i dag er patienter hos Dorte Støy og Kirsten Andreasen, sikret lægedækning i de kommende år.
Da ingen af byens øvrige alment praktiserende læger har været interesserede i at overtage Dorte Støy og Kirsten Andreasens ydernumre og patienter, har regionen haft ydernumrene i udbud.

Aftalen er, at alles Lægehus A/S både overtager lokalerne i Tønder Lægehus Nord og at sygeplejerske Jonna Mortensen, som har været ansat i mange år, skal fortsætte i klinikken, som kommer til at hedde alles Lægehus Tønder.
Formanden for Udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark, Bo Libergren (V), siger:
- Vi har indgået en fornuftig aftale med alles Lægehus A/S, som betyder, at der ikke er nogle borgere i Tønder, der risikerer at skulle køre meget langt for at finde en læge, som har plads til dem. Jeg er glad for, at det vi igen lykkes med at skabe den kontinuitet og stabilitet, som vi ønsker, at borgerne skal have, uanset hvor de bor i regionen.

Læs mere …