• Holmen
 • torv
 • Kirkeogmolledammen
 • vid
 • hoejskole12013
 • Oldtispark
 • Makedspladsen
 • ggade
 • stuk12013
 • hostrup
 • Skarbaklokalhistorie
 • Muséet Holmen, Løgumkloster
 • Klostercaféen, Tønder
 • Løgumkloster set fra Mølledammen
 • Vidå Tønder
 • Musik- og teater højskolen, Toftlund
 • Oldtidsparken, Skærbæk
 • Markedspladsen, Løgumkloster
 • Gågaden, Tønder
 • Studenderkurset - STUK, Toftlund
 • Hostrups hotel, Tønder
 • Lokalhistorisk museum, Skærbæk

Kommende arrangementer i Syddanmark

Om hjerneforskning og nydelse
19 Feb 2019 19:00 - 21:00
Den Gamle Biograf
Et år. Et liv
20 Feb 2019 19:30 - 21:20
Den Gamle Biograf

Forslag til kommuneplan sendes i høring

TK logoKommunalbestyrelsen har godkendt et forslag til Kommuneplan 2017-2029, og forslaget er i offentlig høring i perioden den 4. juli til den 12. september 2018.

Frem til den 12. september kan borgerne i Tønder Kommune komme med idéer, kommentarer og indsigelser til det forslag til Kommuneplan 2017-2029, som kommunalbestyrelsen har vedtaget og sendt i høring.

Forslaget til kommuneplanen indeholder de overordnede mål for den fremtidige fysiske udvikling i Tønder Kommune. De centrale emner i planen er placering af boligområder, butikker, erhvervsområder samt udpegning af landskabs,- og naturområder.

Borgmester Henrik Frandsen er glad for det kommuneplanforslag, der nu bliver sendt i høring.
- Vi sætter i kommuneplanforslaget særligt fokus på fem emner: Folkeskolerne, sundhed, bosætning, beskæftigelse og udvikling generelt. Jeg synes, det er en flot plan, som viser, at vi har visioner om at udvikle Tønder Kommune, siger Henrik Frandsen.

Kommuneplanforslaget er en digital plan, og den kan kun ses på internettet.

Man kan blandt andet finde sit eget hus/ejendom og se hvilke områder huset/ejendommen er omfattet af.

Planen kan ses her:
http://toender-kp17.cowi.webhouse.dk/


Kommunalbestyrelsen ønsker, at kommuneplanen skal drøftes direkte med borgerne. Derfor inviterer kommunen til en snak og en kop kaffe på syv kaffemøder, hvor du som borger er meget velkommen til at komme forbi i tidsrummet og kigge på informationsmaterialet. Der er også mulighed for at stille spørgsmål og snakke om forslaget, der ligger til den nye kommuneplan.

Du kan møde op følgende steder og imellem tidspunkterne:

Mandag, 13/8 kl. 14.30 - 17.30 Toosbuys Torv, Bredebro
Onsdag, 15/8 kl. 14.00 - 17.30 Torvet, Tønder
Torsdag, 16/8 kl. 14.30 - 17.30 ved Brugsen i Højer
Mandag, 20/8 kl. 14.30 - 17.30 Markedspladsen i Løgumkloster
Tirsdag, 21/8 kl. 15.00 - 17.30 Købmanden, Agerskov
Mandag, 27/8 kl. 14.30 - 17.30 Multipladsen i Skærbæk
Onsdag, 29/8 kl. 14.30 - 17.30 Brugsen i Toftlund


Forslag, idéer og bemærkninger til kommuneplanforslaget skal være Tønder Kommune i hænde senest den 12. september. Man kan sende ind via kommuneplanens høringsportal eller man kan maile direkte til kommunen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Udskriv Email

Nyt fra Sydbyerne

Den Gale Enke går igen i Løgumkloster

Den humoristiske og samtidigt lidt melankolske komedie ”Den Gale Enke” af forfatteren Ole Caspersen havde premiere den 8. april i 2018, hvor der blev opført 4 forestillinger af stykket. "Den Gale Enke" blev med støtte fra Søndejysk Forsøgsscene instrueret af den professionelle instruktør, Kim Asmussen.

2 Gerda og Lille BjarneGerda (Lilly Schulz) og hendes søn (Bjarne) checker robotstøvsugeren, som af en eller anden grund opfører sig underligt.Sønderjysk Forening besluttede på daværende tidspunkt at købe en forestilling og tilbyde den til foreningens medlemmer, og da det var Løgumkloster Amatørteater Forenings fornemmelse, at mange ikke havde haft lejlighed til at se forestillingen i foråret 2018, og nogle ikke tidsnok var opmærksomme på forestillingen til at kunne sikre sig billetter, ligesom andre igen har givet udtryk for, at man ønsker at gense forestillingen såfremt den måtte blive genopsat, har det givet Løgumkloster Amatørteater Forening anledning til at lave to ekstra forestillinger.

Forestillingens hovedperson, Gerda (spillet af Lilly Schulz), har mistet sin mand, Henry (spillet af Ole Caspersen), og formår ikke rigtigt at komme videre i sit liv. Det giver anledning til mange frustrationer, men Gerda får efterhånden også indsigt i sit eget liv i kraft af reaktionerne fra de mennesker, som omgiver hende i denne vanskelige periode.

Det er på mange måder en tankevækkende forestilling, og den leveres af meget dygtige amatørskuespillere på et højt niveau, så der er mange gode grunde til at se denne sønderjyske komedie, som også giver et fint indblik i sønderjysk sprog- og landkultur.

SKF logo SmallPå scenen ses skuespillerne, Lilly Schulz, Ole Caspersen, Andreas Sørensen, Mikael Troldhuus, Anne Luise Hartkopf Mikkelsen, Mona Christensen samt en robotstøvsuger.

Billetter kan købes i ”Døgneren” eller på loegumkloster.dk (on-line billetter tillægges 5 kr. i billetgebyr i købsprocessen).

Evt. overskydende billetter sælges ved døren.

Defekte rådhusvinduer skal skiftes ud

TKraadhusPolitikerne i Tønder Kommune præsenteres nu for to modeller til løsning af problemer med vinduer og persienner på Rådhuset i Tønder 

Vinduer med indbyggede persienner på Rådhuset i Tønder har vist sig at være defekte, og derfor skal alle vinduer af denne type skiftes ud.

- Leverandøren er klar over, at der er problemer med de leverede vinduer. Det tager leverandøren medansvar for og er indstillet på at medvirke til en løsning, hvor vi ikke bare får nye vinduer, der fungerer, men også meget bedre vinduer med en højere kvalitet, oplyser borgmester Henrik Frandsen.

Problemet med vinduerne er, at de indbyggede persienner går i stykker og sætter sig fast ved brug. Desuden er glasset i vinduerne begyndt at misfarves, og meget tyder på, at misfarvningen vil tage til.

Læs mere …

Møllekroen hærget af omfattende brand

IMG 6057 kopiVed 13-tiden udbrød brand i Møllekronen. Løgumkloster Frivillige Brandværn var sammen med andre værn hurtigt på stedet med det helt store udtræk.Der udbrød i går (30/1) ved 13-tiden en brand i Møllekron beliggende i Møllegade i Løgumkloster. Branden udviklede sig hastigt til at blive altødelæggende, og der var i forbindelse med branden nogen dramatik omkring redningen af beboere fra de 6 lejemål i ejendommen. Således måtte en af beboerne reddes ud af et gavlvindue, som ligger over en nedkørsel til kroens kælder. Således er højden fra bunden af nedkørslen og op til vinduet omkring 8 meter.

5 Personer pådrog sig røgforgiftning i forskellig grad, så ud over brandslukningskøretøjer fra flere lokale brandværn blev der også rekvireret ambulancer og medicinere. 3 personer måtte en tur på skadestuen til behandling for røgforgiftning.

Brandvæsenet måtte på bygningens vestside forholde sig til, at der på stedet forefandtes flere gasflasker, og slukningsarbejdet stod på til langt ud på aftenen, idet brandfolkene måtte fjerne tagplader for at kunne udføre slukningsarbejde i skjulte hulrum under taget.

Ilden brød ifølge politiets udtalelser til JyskeVestkysten, tilsyneladende ud flere stede på en gang, og sent onsdag blev en 18 årig fra Løgumkloster anholdt. Han fremstilles i dag (31/1) i grundlovsforhør sigtet for at have påsat branden.

Se billeder fra branden her: Brand i Møllekroen