• Holmen
 • torv
 • Kirkeogmolledammen
 • vid
 • hoejskole12013
 • Oldtispark
 • Makedspladsen
 • ggade
 • stuk12013
 • hostrup
 • Skarbaklokalhistorie
 • Muséet Holmen, Løgumkloster
 • Klostercaféen, Tønder
 • Løgumkloster set fra Mølledammen
 • Vidå Tønder
 • Musik- og teater højskolen, Toftlund
 • Oldtidsparken, Skærbæk
 • Markedspladsen, Løgumkloster
 • Gågaden, Tønder
 • Studenderkurset - STUK, Toftlund
 • Hostrups hotel, Tønder
 • Lokalhistorisk museum, Skærbæk

Kommende arrangementer i Syddanmark

Glasslottet
18 sep 2018 14:00 - 15:30
Den Gamle Biograf
Glasslottet
18 sep 2018 19:30 - 21:00
Den Gamle Biograf

Forslag til kommuneplan sendes i høring

TK logoKommunalbestyrelsen har godkendt et forslag til Kommuneplan 2017-2029, og forslaget er i offentlig høring i perioden den 4. juli til den 12. september 2018.

Frem til den 12. september kan borgerne i Tønder Kommune komme med idéer, kommentarer og indsigelser til det forslag til Kommuneplan 2017-2029, som kommunalbestyrelsen har vedtaget og sendt i høring.

Forslaget til kommuneplanen indeholder de overordnede mål for den fremtidige fysiske udvikling i Tønder Kommune. De centrale emner i planen er placering af boligområder, butikker, erhvervsområder samt udpegning af landskabs,- og naturområder.

Borgmester Henrik Frandsen er glad for det kommuneplanforslag, der nu bliver sendt i høring.
- Vi sætter i kommuneplanforslaget særligt fokus på fem emner: Folkeskolerne, sundhed, bosætning, beskæftigelse og udvikling generelt. Jeg synes, det er en flot plan, som viser, at vi har visioner om at udvikle Tønder Kommune, siger Henrik Frandsen.

Kommuneplanforslaget er en digital plan, og den kan kun ses på internettet.

Man kan blandt andet finde sit eget hus/ejendom og se hvilke områder huset/ejendommen er omfattet af.

Planen kan ses her:
http://toender-kp17.cowi.webhouse.dk/


Kommunalbestyrelsen ønsker, at kommuneplanen skal drøftes direkte med borgerne. Derfor inviterer kommunen til en snak og en kop kaffe på syv kaffemøder, hvor du som borger er meget velkommen til at komme forbi i tidsrummet og kigge på informationsmaterialet. Der er også mulighed for at stille spørgsmål og snakke om forslaget, der ligger til den nye kommuneplan.

Du kan møde op følgende steder og imellem tidspunkterne:

Mandag, 13/8 kl. 14.30 - 17.30 Toosbuys Torv, Bredebro
Onsdag, 15/8 kl. 14.00 - 17.30 Torvet, Tønder
Torsdag, 16/8 kl. 14.30 - 17.30 ved Brugsen i Højer
Mandag, 20/8 kl. 14.30 - 17.30 Markedspladsen i Løgumkloster
Tirsdag, 21/8 kl. 15.00 - 17.30 Købmanden, Agerskov
Mandag, 27/8 kl. 14.30 - 17.30 Multipladsen i Skærbæk
Onsdag, 29/8 kl. 14.30 - 17.30 Brugsen i Toftlund


Forslag, idéer og bemærkninger til kommuneplanforslaget skal være Tønder Kommune i hænde senest den 12. september. Man kan sende ind via kommuneplanens høringsportal eller man kan maile direkte til kommunen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Udskriv E-mail

Nyt fra Sydbyerne

Spejderne inviterede til byggeri på Markedspladsen i Løgumkloster

sfix4Der blev taget mål, savet, hamret, banket og skruet til den store guldmedalje på Løgumklosters smukke markedsplads lørdag (15/9). KFUM spejderne havde i samarbejde med Jem & Fix arrangeret en dag, hvor alle kunne få lejlighed til at prøve kræfter med håndens arbejde. Der var opstillet boder, hvor man kunne forsøge sig i forskellig håndværksmæssige discipliner, og flere fik ved den lejlighed suppleret bestanden af stærekasser derhjemme. Arrangementet skulle sætte fokus på spejderaktiveter i det fri i et samarbejde med Jem og Fix, som bl.a. havde sponseret værktøj men Jem & Fix folk blev også set lange både kaffe og sodavand over disken. Vejret var perfekt til aktiviteten, og mange klosterborgere lagde vejen forbi. Se flere billeder her: Billedarkiv

Tønder Kommune inviterer landbrug og erhverv til møde om kommuneplan

kommuneplan2017 2029

Tønder Kommune inviterer landbruget i Tønder Kommune til møde om det forslag til kommuneplan, der lige nu er i høring. Også erhvervslivet og detailhandel får en særskilt indbydelse.

Landbruget
Mandag den 17. september klokken 19.00 er landbruget i Tønder Kommune inviteret til møde på Agerskov Kro, hvor medarbejdere fra kommunen vil præsentere forslaget til Kommuneplan 2017-2019, som lige nu er i offentlig høring.

På mødet vil der blive orienteret om kommuneplanens indhold men med særlig vægt på emner, der vedrører landbruget: byzoner, husdyrbrug samt natur- og landskabsudpegninger. Og der vil naturligvis også være mulighed for at stille spørgsmål.

Erhverv og detailhandel
Onsdag den 26. september klokken 8.05 (dørene åbnes klokken 7.45) er det erhvervslivet og detailhandlen, der er inviteret til morgenmadsmøde, og det sker i samarbejde med Erhvervs- og Vækstrådet.
Mødet finder sted i Skærbæk Fritidscenter, og udover en orientering om kommuneplanforslaget vil Lene Grønning fra Vækstråd Tønder komme med et indlæg.

Kommuneplanen udstikker rammerne for den fysiske udvikling i kommunen de næste 12 år, og der udpeges blandt andet værdifulde landbrugsarealer ligesom der sker natur- og landskabsudpegninger. Der udlægges også erhvervsområder og fastlægges grænser for detailhandlen.

Kommuneplanen er i høring frem til den 1. oktober.

Du kan læse mere om kommuneplanen på kommunens hjemmeside under www.toender.dk/kom

muneplan

Film og foredrag i Den Gamle Biograf

bioprogramforsideMan skulle tro, at betegnelsen "Biografteater" hører fortiden til, men Løgumkloster er ikke desto mindre beriget med sit eget biografteater, og her er aktiviterne mange og varierede. Der vises film, der spilles teater, og der holdes foredrag direkte streamet fra Søauditorierne ved Århus Universitet.

Programmerne for efteråret foreligger nu.

Filmsæsonen er allerede skudt i gang med filmen "The Shape of Water", som blev vist tirsdag d. 4 september, og næste film, "Glasslottet", går over lærredet tirsdag d. 18. september både kl. 14 og kl. 19.30. Du kan se alle filmene i "Det sker", men du kan også hente hele efterårsprogrammet lige her: Filmprogram efterår 2018

Foredragene begynder at rulle fra den 25. september, hvor det første foredrag med titlen "Smagen af Øl". Ved dette første foredrag er der oven i købet mulighederne for at smage på øllet sponsoreret af Carlsberg. Hvis man vil smage øl ved den lejlighed er der en lille entre på 30 kr., men bortset fra det er det absolut gratis at deltage i disse foredrag. Foredragene er annonceret her på siden i "Det sker", og du kan hente en oversigt over samtlige foredrag her: Foredrag2018

Teatersæsonen er også startet i det små, idet Løgumkloster Amatørteater Forening netop har påbegyndt opsætningen af dette års revy, som har premiere d. 2. december og spilledage 3. - 7- og 9. december.

Læs mere …