Det vrimler med kirkemusikfolk i Løgumkloster

lkkirke75 præster, salmeforskere og musikfolk fra hele Europa alle Verdensdele mødes i den kommende uge til hymnologisk konference.

Kirkemusik
Løgumkloster: Kirkemusik og Løgumkloster hænger uløseligt sammen og i næste uge, mere end nogensinde før. Internationale Arbeitsgemeinschaft für Hymnologie er en forening for kirkemusikere, salmeforskere og præster der gerne vil arbejde intensivt med kirkemusik. Hymnologi er det videnskabelige studie af kirkemusik, salme og sang bog salmebøger og 75 af foreningens medlemmer fra 16 forskellige nationer i Europa, Asien, USA og Australien mødes i denne uge til konference i Løgumkloster.

Program!

Programmet i Løgumkloster tager udgangspunkt i reformationsjubilæet og har temaet "kirkesang i transformationens tid". I forbindelse med konferencen vil der være en række arrangementer der er åbne for publikum og deltagerne i konferencen vil være synlige i bybilledet i Løgumkloster frem til konferencens afslutning den 6. august.

Se uførlig program her!

Katolsk messe i protestantisk kirke
I løbet af ugen er der flere offentlige arrangementer, men især fredag den 4. august kl. 17.30 vil byde på en enestående mulighed for at opleve en katolsk messe i Løgumkloster kirke. Der er hos Biskoppen søgt om tilladelse til afholdelse af messen og ved en katolsk gudstjeneste oplever kirkegængere typisk mere mystik end ved en luthersk gudstjeneste. Sang på latin, klokkeklang, messesang og røgelse er således typiske ved katolske messer. Der forekommer dog hverken klokkeklang eller røgelse ved denne messe, der holdes på engelsk.
Også tirsdag den 1. august er der en anderledes oplevelse på programmet kl.20 i klosterets Dormitorium. Her står kirkemusikskolens rektor Hans Christian Hein i spidsen for et syng-med-arrangement med temaet - danske kirkesange der er kendt i hele verden.

Sidst men ikke mindst så gør arrangørerne også opmærksom på at klokkespillet med de 49 klokker spiller dagligt kl. 08:15, 11:45, 15:15, 16:45, 18:15 og igen klokken 21:00.

Udskriv Email

Nyt fra JV.dk - Tønder

Feed ikke fundet.