Englændertræf i Løgumkloster ramt af sol og sommer

englaender aSom en slags helle midt i en regntid, strålede solen ned fra en dansk sommerhimmel med blomkålsskyer, da Englændetræffet og Løgumklosters Torvedag i lørdags fyldte den gamle Markedsplads i Løgumkloster med ægte markedsstemning med salgsboder, smagsprøver, engelske klassiske biler og flag, dannebrog, ringriderpølser, fadøl og god musik lørdag d. 10. Juni.

Stemningen var særdeles hyggelig blandt bilfolket, som i en periode har skævet en del imod himlen i forbindelse med arrangementer landet rundt, idet lumske og kraftige regnbyger som endnu fredag aften under Englændertræffets køretur gav de sidste dråber fra sig. Englændertræffet begynder traditionen tro allerede fredag eftermiddag, hvor de garvede indtager en dejlig Englænderbuffet på Centralhotellet for efterfølgende at køre en tur i det Sønderjyske landskab. I år gik turen til Kalvø i Genner Bugt, hvor træffets deltagere indtog en kop kaffe for derefter igen at vende køleren imod vest. På det tidspunkt kunne deltagere med åbne biler sænke kalechen og køre åbent tilbage. Nu var stemningen lagt, og fornøjelsen var stor, da lørdag morgen oprandt med fuld sol.

englaender bAllerede omkring kl. 8 om morgenen indfandt de første biler sig, og herefter ankom bilmærker som Singer, Ford, Jaguar, Morris, MG, Triumph, Hillman, Lotus og Vauxhall m.fl. sammen med fine engelske motorcykler. Også foran Postgården var der traditionen tro samling for Ferguson traktorer samt byens Puch knalletklub havde indtaget dette område.

I år var 98 biler på pladsen fra start, og i løbet af dagen kørte og ankom deltagere i det store træf, så det samlede deltagerantal har været omkring 110-120 biler og motorcykler, hvilket er rigtig fint i betragtning af, at der samme dag var lagt op til stort jubilæumstræf for Ribe Classic på engen i Ribe.

englaender cTræffet afholdes hvert år den anden lørdag i juni, og der er ingen tvivl om, at der også næste år vil være Englændertræf på den gamle Markedsplads i Løgumkloster, lyder det fra arrangørerne.

Udskriv E-mail