Den prisbelønnede film "Dronningen" vises i Den Gamle Biograf 11. april

dronningenDen højt anmelderroste nye dansk film, "Dronningen" med Trine Dyrholm i hovedrollen, vises i Løgumkloster allerede d. 11. april i Den Gamle Biograf. Det sker som ekstraforestillinger i forårsprogmmet Torsdag d. 11.april kl. 14.00 og 19.30
 
'Dronningen' vandt publikumsprisen på den prestigefyldte Sundance Film Festival, mens Trine Dyrholm vandt prisen for bedste skuespillerpræstation i ved Göteborg Film Festival.
Også "Shoplifters" kommer i Den Gamle Biograf
Allerede d. 2. april er der imidlertid film Den Gamle Biograf. Denne gang er det filmen "Shoplifters", som vises både kl. 14 og 19.30.
Dramaet 'Shoplifters' handler om en familie småsvindlere, der på kærlig vis hustler sig igennem hverdagen.
En aften er faren og moren ude, da de finder en lille forsømt pige, der altid synes at være alene hjemme. De beslutter sig for at tage det sultne barn til sig, og inden længe er pigen en del af familien.

shopliftersMen boblen må desværre briste på et eller anden tidspunkt. Først og fremmest fordi deres ulovlige livsstil altid er i fare for at blive opdaget, dernæst fordi den lille piges forældre begynder at lede efter hende.
Japanske Kore-eda får os ubesværet til at reflektere over moral og familiebegrebet i sin vidunderligt gribende Guldpalme-vinder.

Det er film om mennesker med høj moral og film, der dyrker det liflige sug ved at lade publikum sympatisere med lovbrydere.
Men midt imellem ligger der en pulje af film, som ikke har travlt med at løfte pegefingre. Film, som bliver fascinerende og anfægtende, fordi de trækker os ind i en zone, hvor menneskelige hensyn står højere end loven.

”Shoplifters” er netop sådan en fortælling om fattigdom og kærlighed. Det er også en film, der undersøger, hvad en familie er og skal.
'Shoplifters'~vandt Guldpalmen på Cannes Film Festival 2018, og er instrueret af den japanske mesterinstruktør Hirokazu Kore-eda, der altid har familien i centrum.
 
Jyllandsposten: 5 stjerner
"Man kan simpelthen ikke undgå at blive både følelsesmæssigt og etisk optaget og involveret i denne humanistiske, Oliver Twist’ede historie." (Nanna Frank Rasmussen)
 
Politiken: 5 stjerner
"Filmens insisterende fokus på at skildre medmenneskeligheden i det afvigende frem for at dømme eller belære giver en lyst til selv at være et bedre og mere nærværende menneske." (Eini Carina).
 

Udskriv Email