Nye gadelamper i Møllegade

nyegadelamper2De nye gadelamper i Møllegade er lidt højere end de gamle. Masterne placeres nu tæt på husrækken i stedet for ved fortovskantenNu er udskiftningen af gadelamper nået til Møllegade i Løgumkloster. Der har siden semptember 2016 foregået en udskiftning af gadelamper i hele Tønder Kommune. Udskiftningen blev besluttet allerede i august 2016, hvor det blev annonceret, at arbejdet med at energioptimeringen skulle gennemføres i etaper med start i Møgeltønder/Højer-området omkring 1. september (2016). Der blev dog tyvstartet lidt med et boligområde i Tønder. Næste etape var planlagt til Toftlund/Agerskov-området, og herefter skulle resten af Tønder-området, Skærbæk/Rømø og til sidst Løgumkloster/Bredebro-området.

ELCON blev dengang valgt som leverandør af den nye LED-gadebelysning, og der er arbejdes med syv forskellige lampetyper. Nu er arbejdet altså nået til Løgumkloster.

De nye gadelamper i Møllegade er lidt højere end de gamle. Masterne placeres nu tæt på husrækken i stedet for ved fortovskanten. Det er tydeligt, at de nye lamper oplyser hele gaden bedre end de gamle lamper, således er lyset på modsatte fortov mærkbart bedre, end ved det gamle lamper.

Udskiftningen betyder, at gamle typer kviksølvpærer og lysstofrør i gadebelysningen i hele kommunen erstattes LED-belysning. Det er der flere fordele ved. Først og fremmest bruger LED-lamper mindre energi, og de har også en meget længere levetid end de lyskilder, der har været anvendt hidtil, fortalte Thomas Thomasen, der var projektleder på gadelys i Teknik og Miljø ved projektets lancering i 2016.

Udskriv Email