Kvium nu på Museet Holmen i Løgumkloster

Kvium1Museumsleder, Gertrud Yde Iversen, åbner her udstillingen "Skitsen" med Michael Kvium stående bagved.Kunstneren Michael Kvium er måske den danske billedkunstner, som er nået længst ud i den almene befolknings bevidsthed, Stort set alle påvirkes af den måde, hvorpå Michael Kvium gengiver menneskekroppe og -ansigter. Dystre og en smule sygelige i udtrykket. De er måske provokerende ærlige i deres udtryk i deres modspil til en verden, som hylder perfekte og polerede fremstillinger af virkeligheden.

Fra og med lørdag den 8. december kan ved selvsyn stifte bekendtskab med Kviums univers, og hvordan det bliver til, idet den ny udstilling "Skitsen" på Museet Holmen rummer 144 af Kviums skitser og forarbejder til hans billeder blev åbnet ved en meget velbesøgt fernisering. 

Michael Kvium selv var til stede ved ferniseringen og fortalte om, hvordan mange af hans skitser bærer præg af, at han stort set altid laver skitser, uanset hvilken situation han befinder sig i. Således nævnte han, at han i forbindelse med udvælgelsen af skitserne havde måttet strege mere private mødeaftaler og telefonnumre ud, idet de optrådte på samme papir, som bar skitserne. "Skitsen" løber frem til den 19. maj 2019. Du kan se mere om udstillingen her: "SKITSEN"

Som del af udstillingen vises Jonathan Kviums kortfilm SKITSEN, hvor kunstneren Michael Kvium følges ad personlige spor ind i arbejdsværksted og kunstnerliv mellem spontanitet og eftertanke. Til udstillingen har Museet Holmen også udforsket lydmontagen som er blevet til podcasten LYDSPOR TIL KVIUM. Tre lydmontager af Julie Bang. Produceret af podcastmagasinet Third Ear. Med Kviums egen stemme i ørerne kommer lytteren her på sporet af motiver og detaljer.

Katalog
I forbindelse med udstillingen udgiver Museet Holmen et katalog med tekst af kunsthistoriker Hans Jørgen Frederiksen, som skriver om Kvium i relation til udvalgte traditioner i kunsthistorien: KVIUM og „de vertikale linjer“. I særlig grad fokuseres på spor, der perspektiverer Kviums arbejde med det groteske og ekstreme i relation til traditioner for gennem det ekstreme at afsøge grundvilkår i den menneskelige eksistens. I forlængelse heraf finder læseren udstillingens værker præsenteret i udvalg af kunstneren og med tekst af Hans Jørgen Frederiksen.

Udskriv Email