gul baggrund m logo copy

Vintersyssel i Løgumkloster

beskaering1beskaering2 "Det gamle træ, oh lad det stå, indtil det dør af ælde" er en gammel vise, hvis tekst mange skænkede en tanke for mange år siden, da man en dag uden varsel var i færd med at fælde de gamle alletræer, som omkranser Markedspladsen. Rækken langs Markedsgade måtte dengang lade livet, inden det i al hast blev stoppet, men træerne Vestergade blev reddet.

Disse gamle træer kan synes at ville vælte uden varsel, men omvendt har de nu stået så længe, at vi vel nok kan unde dem at dø af ælde. Begrundelsen dengang var, at de var syge og, at de ville skulde fælles allligevel. I dag-  mere end 20 år senere - får de så en kærlig studsning i nakken, for at stå skarpe og friske til foråret. Man har endog fundet håndsaksen frem i stedet for en maskinel barbering i erkendelsen af, at en maskinel barbering giver urene snit og øger risikoen for at træerne lider en mere end højst nødvendig overlast ved den tilbagevendende klipning.

"Det gamle træ, oh lad det stå, indtil det dør af ælde" siger så meget om, at alder og forgængelighed rummer en masse budskaber om skønhed og respekt for livet til os alle. Det gør de gamle træer i Løgumkloster brostensbelagte Vestergade også.

Vi kipper med flaget i den anledning.

Udskriv Email

Local Fitness åbner afdeling i Løgumkloster

localfitnessHvis man har planer om at smide noget af julefedtet, så får man nu en god mulighed for at føre ambitionerne ud i livet, for I morgen (5/1-2019) åbner en afdeling af Local Fitness i de gamle Fakta lokaler beliggende i Møllegade ganske tæt på Markedspladsen. Det har været kendt et stykke tid, at en del af det store butikslokale er blevet lejet ud til fitness kæden. Lige nu er man, som det fremgår af billedet, i fuld gang med de sidste forberedelser inden åbningen i morgen kl. 10. Her vil repræsentanter for kæden være til stede, så man kan se lokalerne og få en snak med kædens ansatte.

Fra Local Fitness præsenterer sig på sin egen hjemmeside på følgende måde: 

Local fitness kæden består af fitnesscentre i lokalområderne i Sønderjylland. Lange åbningstider gør det muligt for dig at træne når det passer dig. Centrene har åbent 5-24 hver dag, og har personale på forskellige tidspunkter – nogle mere end andre. Flere af centrene tilbyder også mange forskellige og spændende hold.

Fakta:

Kæden ejes og drives af selskabet Local Fitness ApS som er en del af det sønderjyske Sunhill Group.

Provinsbyer.dk byder velkommen og ønsker held og lykke til Local Fitness med deres nye afdeling i Løgumkloster.

Udskriv Email

Nye gadelamper i Møllegade

nyegadelamper2De nye gadelamper i Møllegade er lidt højere end de gamle. Masterne placeres nu tæt på husrækken i stedet for ved fortovskantenNu er udskiftningen af gadelamper nået til Møllegade i Løgumkloster. Der har siden semptember 2016 foregået en udskiftning af gadelamper i hele Tønder Kommune. Udskiftningen blev besluttet allerede i august 2016, hvor det blev annonceret, at arbejdet med at energioptimeringen skulle gennemføres i etaper med start i Møgeltønder/Højer-området omkring 1. september (2016). Der blev dog tyvstartet lidt med et boligområde i Tønder. Næste etape var planlagt til Toftlund/Agerskov-området, og herefter skulle resten af Tønder-området, Skærbæk/Rømø og til sidst Løgumkloster/Bredebro-området.

ELCON blev dengang valgt som leverandør af den nye LED-gadebelysning, og der er arbejdes med syv forskellige lampetyper. Nu er arbejdet altså nået til Løgumkloster.

De nye gadelamper i Møllegade er lidt højere end de gamle. Masterne placeres nu tæt på husrækken i stedet for ved fortovskanten. Det er tydeligt, at de nye lamper oplyser hele gaden bedre end de gamle lamper, således er lyset på modsatte fortov mærkbart bedre, end ved det gamle lamper.

Udskiftningen betyder, at gamle typer kviksølvpærer og lysstofrør i gadebelysningen i hele kommunen erstattes LED-belysning. Det er der flere fordele ved. Først og fremmest bruger LED-lamper mindre energi, og de har også en meget længere levetid end de lyskilder, der har været anvendt hidtil, fortalte Thomas Thomasen, der var projektleder på gadelys i Teknik og Miljø ved projektets lancering i 2016.

Udskriv Email

Løgumkloster Revy 2018 blev rig på alt

hushandelrevy2018Debutant, Jørgen Brodersen, som ejendomsmægler, som får besøg af noget så sjældent som en køber i skikkelsen af veteranen, Mona Christensen."Rig på Alt" er Løgumkloster Amatørteater Forenings  lette omskrivning af Tønder Kommunes nye slogan "Rig på Tur". Den omskrevne version blev samtidigt betegnende for successen for Løgumkloster Revy 2018. Den blev rig på alt lige fra en helt ny generation af aktører på scenen til antal publikummer i Den Gamle Biograf, hvor alle løjerne udfoldede sig. 

"Løgumkloster Revy 2018 vil for Løgumkloster Amatørteater Forening være den revy, hvor en ny generation af ihærdige og talentfulde unge amatørskuespillere har meldt deres succesfulde ankomst i foreningen. Med nye kræfter som Jørgen Brodersen, Ina Christiansen og Freja Bastian Skriver, har ungdommen for alvor markeret sig stærkt. Således fik debutanten, Jørgen Brodersen, også den interne udmærkelse, "Teaterklovnen", for sin præstation i årets revy. Også nye kræfter fra det lidt ældre segment meldte sig på banen i skikkelse af Peter Langberg og Tinebeth Hartkopf Mikkelsen, som havde deres revy-debut i Løgumkloster Revy 2018, Tinebeth bl.a. som den ene halvdel af duoen Misse og Cille. Peter Langberg gjorde det rigtig godt, som Sjællænderen i sketchen "Sjællænder møder Sønderjyde", som han også var medforfatter på sammen med revyens instruktør, Anton Schulz.

Gamle kendinge var dog også tilbage i folkekære karakterer som Fidde og Midde (Lilly og Anton Schulz), Cille og Misse (Mona Christensen og Tinebeth Hartkopf), Jens Møller karikaturen (Ernst Sørensen), ligesom "Fynboen" var tilbage i skikkelse af Ellen Reimer. Hendes mand, Kenneth Reimer underholdt med festtalen fra "Sure Gamle Mænd". Både Kenneth og Ellen Reimer havde dobbeltroller, idet de også var en del af revyorkestret, hvor også Jytte Sørensen og Peter Langberg denne gang var med. Til den gamle garde hører også Mikael Troldhuus, som personificerede borgmester Henrik Frandsen med den obligatoriske ironiske distance, som kendetegner revygenren. Den gamle kending, Ole Caspersen havde til forestillingen begået to tekster, "Hushandel i Løgumkloster" og "50 året for 68-hippierne", som han også selv spillede med i.

Trods sin unge alder, er Anne Luise Hartkopf-Mikkelsen allerede veletableret som både forfatter og skuespiller på Løgumkloster Amatørteaters scene. Således stod hun i årets revy for omkring en tredjedel af samtlige tekster, men brillerede også som skuespiller og sanger i flere af revyens numre. På lyspulten fik Peter Rasmussen og Finn Møgelbjerg en fin debut bag knapper og lamper.

Foreningen kunne søndag den 9. med den sidste revyforestilling i denne omgang konstatere, at 4 fulde huse vidner om et trofast publikum, som med deres medleven og respons inspirerer foreningen postivt til kommende arrangementer i foreningens regi. I kostumeafdelingen havde Ruth Rosenbæk tilvejebragt og skabt både gåse- og blomsterkostumer, og foreningens ligesom hun sammen med foreningens trofaste sminkør, Martha Marloth også sørgede for, at skuespillerne fremstod fine og markerede igennem hele revyen.

 

Udskriv Email

Kvium nu på Museet Holmen i Løgumkloster

Kvium1Museumsleder, Gertrud Yde Iversen, åbner her udstillingen "Skitsen" med Michael Kvium stående bagved.Kunstneren Michael Kvium er måske den danske billedkunstner, som er nået længst ud i den almene befolknings bevidsthed, Stort set alle påvirkes af den måde, hvorpå Michael Kvium gengiver menneskekroppe og -ansigter. Dystre og en smule sygelige i udtrykket. De er måske provokerende ærlige i deres udtryk i deres modspil til en verden, som hylder perfekte og polerede fremstillinger af virkeligheden.

Fra og med lørdag den 8. december kan ved selvsyn stifte bekendtskab med Kviums univers, og hvordan det bliver til, idet den ny udstilling "Skitsen" på Museet Holmen rummer 144 af Kviums skitser og forarbejder til hans billeder blev åbnet ved en meget velbesøgt fernisering. 

Michael Kvium selv var til stede ved ferniseringen og fortalte om, hvordan mange af hans skitser bærer præg af, at han stort set altid laver skitser, uanset hvilken situation han befinder sig i. Således nævnte han, at han i forbindelse med udvælgelsen af skitserne havde måttet strege mere private mødeaftaler og telefonnumre ud, idet de optrådte på samme papir, som bar skitserne. "Skitsen" løber frem til den 19. maj 2019. Du kan se mere om udstillingen her: "SKITSEN"

Læs mere ...

Udskriv Email

Flere artikler ...