Spejderne inviterede til byggeri på Markedspladsen i Løgumkloster

sfix4Der blev taget mål, savet, hamret, banket og skruet til den store guldmedalje på Løgumklosters smukke markedsplads lørdag (15/9). KFUM spejderne havde i samarbejde med Jem & Fix arrangeret en dag, hvor alle kunne få lejlighed til at prøve kræfter med håndens arbejde. Der var opstillet boder, hvor man kunne forsøge sig i forskellig håndværksmæssige discipliner, og flere fik ved den lejlighed suppleret bestanden af stærekasser derhjemme. Arrangementet skulle sætte fokus på spejderaktiveter i det fri i et samarbejde med Jem og Fix, som bl.a. havde sponseret værktøj men Jem & Fix folk blev også set lange både kaffe og sodavand over disken. Vejret var perfekt til aktiviteten, og mange klosterborgere lagde vejen forbi. Se flere billeder her: Billedarkiv

Udskriv E-mail

Film og foredrag i Den Gamle Biograf

bioprogramforsideMan skulle tro, at betegnelsen "Biografteater" hører fortiden til, men Løgumkloster er ikke desto mindre beriget med sit eget biografteater, og her er aktiviterne mange og varierede. Der vises film, der spilles teater, og der holdes foredrag direkte streamet fra Søauditorierne ved Århus Universitet.

Programmerne for efteråret foreligger nu.

Filmsæsonen er allerede skudt i gang med filmen "The Shape of Water", som blev vist tirsdag d. 4 september, og næste film, "Glasslottet", går over lærredet tirsdag d. 18. september både kl. 14 og kl. 19.30. Du kan se alle filmene i "Det sker", men du kan også hente hele efterårsprogrammet lige her: Filmprogram efterår 2018

Foredragene begynder at rulle fra den 25. september, hvor det første foredrag med titlen "Smagen af Øl". Ved dette første foredrag er der oven i købet mulighederne for at smage på øllet sponsoreret af Carlsberg. Hvis man vil smage øl ved den lejlighed er der en lille entre på 30 kr., men bortset fra det er det absolut gratis at deltage i disse foredrag. Foredragene er annonceret her på siden i "Det sker", og du kan hente en oversigt over samtlige foredrag her: Foredrag2018

Teatersæsonen er også startet i det små, idet Løgumkloster Amatørteater Forening netop har påbegyndt opsætningen af dette års revy, som har premiere d. 2. december og spilledage 3. - 7- og 9. december.

Læs mere ...

Udskriv E-mail

Legeplads i Løgumkloster

legepladsformular0508184 temagrupper arbejder under ledelse af CEbyfornyelse og Land+ med realiseringen af områdefornyelsen i Løgumkloster.

Temagruppe 3, "Liv i Løgumkloster", arbejder bl.a. med etablering af en legeplads med en placering tæt på bymidten. Mange placeringer har været i spil, og den endelige placering er arealet ved ungdomshuset (den gamle lejrskole) vest for Møllegade/Vestergade.

Der foreligger nu et udkast til legepladsens udformning, ligsom alle har mulighed for at bidrage med forslag til forbedring af udkastet. Du kan hente forslaget til legepladsudformning her: Legplads

Hvis du har forslag til forbedring af forslaget kan du hente en formular her (formular), hvor du evt. kan skrive dit forslag ind, scanne og sende det til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - Du kan også blot skrive dit forslag direkte i mailen til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan se meget mere om områdefornyelsen her på siden: Områdefornyelsen

Udskriv E-mail

Fjernvarmen skifter ud i Rådhusstræde

fjernvarmearbejde0108 2018 kopiAt få fjernvarmen afbrudt en dags tid her i sommervarmen betyder ikke det store for forbrugerne. Hvis ikke det havde været for Løgumkloster Fjernvarmes sms-tjeneste, havde de færreste nok opdaget, at fjernvarmen har været afbrudt flere gange i den seneste tid. Afbrydelserne skyldes et udskiftningsarbejde i Rådhusstræde, og i dette arbejde er der af og til behov for at afbryde fjernvarmen, når nylagte afsnit skal svejses sammen med den aktive del af fjernvarmenettet for igen at forsyne området - men nu igennem de nylagte rør. Fjernvarmen udskifter rørerene i en planlagt fornyelsesprogram.

Fjernvarmen i Løgumkloster har andre fornyelsesprojekter i kalenderen. Det drejer sig bl.a. om planlagte arbejder, som skal gennemføres i Markedsbade og Mellemgade i forbindelse med den forestående områdelsfornyelse i bl.a. disse to gader.

Udskriv E-mail

Flere artikler ...