Nyt fra Toftlund

Forberedelser til historisk angreb i fuld gang

IMG 1960 kopiEn lille men beslutsom gruppe med næstformand i garnisonsmuseet, Anders Jacobsen i midten, lægger sidste hånd på forberedelserneDer stod to biler foran flyhangaren i Soldaterskoven ved Tønder, men ellers åndede alt fred og ro søndag d. 15. juli 2018. Solen bager ned og temperaturen er høj lige foran den nybeklædte facade på hangaren. For 100 år siden var der også varmt ved hangarerne, for stedet var dengang den 19. juli rammen om et dramatisk luftangreb fra de engelske styrker under 1. verdenskrig.

Her i 2018 står hangarporten imidlertid lidt på klem, og der er stemmer derinde. Et lille kig indenfor afslørede, at arrangørerne under ledelse af næstformand for Zeppelin og Garnisonsmuseet, Anders Jacobsen, havde travlt med at lægge den sidste hånd på arrangementet, som på søndag skal rekonstruere begivenhederne for 100 år siden. Det er mange forberedelser med kontakter, tilladelser og mange andre ting, som går forud for et sådant arrangement. 

Den 19. juli 1918 kl 03.04 påbegyndtes verdenshistoriens første hangarskib-bårne luftangreb mod landmål ( mod Tønder Zeppelin-basen ). Målet var de store Zeppelin hangarer, og englænderne lykkedes med deres angreb. Der var 150 km til Tønder fra hangarskibet, og der var således ikke benzin nok på flyene til at returnere, de måtte efter bombetogtet nødlande i det krigsneutrale Danmark.

IMG 1967 kopiSøndag d. 22. juli 2018 er bommen oppe, og så kan du overvære en rekonstruktion af angrebet, som gennemføres i et samarbejde mellem zeppelinmuseet, Tønder Kommune og den forholdsvis nystiftede støtteforening for Zeppelinbasen. Det bliver spændende, og der er fri entré.

HUSK: ZEPPELIN & GARNISONSMUSEET HAR ÅBENT HELE DAGEN FRA 10.00-17.00

Program
10.00: Start
10.15: Velkomst ved Zeppelin Museet og Tønder Kommune
11.00: Første angrebsshow 
12.00: Frokost ved Hotel Tønderhus – Gullaschkanon, første rundvisning i Soldaterskoven/Flyhangaren og besøge stande m.m.
13.30: Opvarmning med Westfront 1916
14.00: Andet angreb og modeopvisning
15.00 Rundvisning i Soldaterskoven/Flyhangaren
16.00 Tak for idag.

- Der er noget at se frem til.

Forårsmessen i Toftlund blev en publikumssucces

P1010135Forårsmessen blev afholdt i Toftlund HallerneI den forgangne week-end har Lions Nørre Rangstrup, og det blev ifølge JyskeVestkysten både en publikumsmæssig og økonomisk succes. Således besøgte omkring 500 flere messen set i forhold til messen, som blev afholdt for 2 år siden, hvor 1700 gæstede messen imod 2200 i år.

Messearrangør, Leif Christiansen udtaler til JV, at alle er vildt godt tilfredse med udfaldet af årets messe. 62 udstillere var på plads på standene, da messen åbnede, og det flotte resultat vil ifølge Leif Christiansen komme foreninger og organisationer til gode i det kommende år. 

Lions logoLions Nørre Rangstrup kunne selv fejre deres 25 års jubilæum på messen imens Lions Danmark ligeledes blev fejret for organisationens 100 årsdag i Danmark. Disse jubilæer markeredes lørdag med uddeling af 10 x 10.000 kr. til organisationer og foreninger. Modtagerne var: FDF Arrild-Branderup, Toftlund Skytteforening, Toflund Fodboldafdeling, De Blå Spejdere i Agerskov, Bovlund Forsamlingshus, Agerskov Cykelklub, Toftlund Frie Rovfugle, Rangstrup Forsamlingshus, Toftlund Skovlegeplads og Mellerupcentret FDF.

Udskriv E-mail