Nyt fra Skærbæk

Forberedelser til historisk angreb i fuld gang

IMG 1960 kopiEn lille men beslutsom gruppe med næstformand i garnisonsmuseet, Anders Jacobsen i midten, lægger sidste hånd på forberedelserneDer stod to biler foran flyhangaren i Soldaterskoven ved Tønder, men ellers åndede alt fred og ro søndag d. 15. juli 2018. Solen bager ned og temperaturen er høj lige foran den nybeklædte facade på hangaren. For 100 år siden var der også varmt ved hangarerne, for stedet var dengang den 19. juli rammen om et dramatisk luftangreb fra de engelske styrker under 1. verdenskrig.

Her i 2018 står hangarporten imidlertid lidt på klem, og der er stemmer derinde. Et lille kig indenfor afslørede, at arrangørerne under ledelse af næstformand for Zeppelin og Garnisonsmuseet, Anders Jacobsen, havde travlt med at lægge den sidste hånd på arrangementet, som på søndag skal rekonstruere begivenhederne for 100 år siden. Det er mange forberedelser med kontakter, tilladelser og mange andre ting, som går forud for et sådant arrangement. 

Den 19. juli 1918 kl 03.04 påbegyndtes verdenshistoriens første hangarskib-bårne luftangreb mod landmål ( mod Tønder Zeppelin-basen ). Målet var de store Zeppelin hangarer, og englænderne lykkedes med deres angreb. Der var 150 km til Tønder fra hangarskibet, og der var således ikke benzin nok på flyene til at returnere, de måtte efter bombetogtet nødlande i det krigsneutrale Danmark.

IMG 1967 kopiSøndag d. 22. juli 2018 er bommen oppe, og så kan du overvære en rekonstruktion af angrebet, som gennemføres i et samarbejde mellem zeppelinmuseet, Tønder Kommune og den forholdsvis nystiftede støtteforening for Zeppelinbasen. Det bliver spændende, og der er fri entré.

HUSK: ZEPPELIN & GARNISONSMUSEET HAR ÅBENT HELE DAGEN FRA 10.00-17.00

Program
10.00: Start
10.15: Velkomst ved Zeppelin Museet og Tønder Kommune
11.00: Første angrebsshow 
12.00: Frokost ved Hotel Tønderhus – Gullaschkanon, første rundvisning i Soldaterskoven/Flyhangaren og besøge stande m.m.
13.30: Opvarmning med Westfront 1916
14.00: Andet angreb og modeopvisning
15.00 Rundvisning i Soldaterskoven/Flyhangaren
16.00 Tak for idag.

- Der er noget at se frem til.

Ny skole i Skærbæk præsentere

skaerbaek ny skoleIllustration af projektet for Skærbæks ny skoleSiden november har fire arktitektteams arbejdet på at komme med deres bud på, hvordan den nye skole i Skærbæk skal se ud og indrettes. Vinderprojektet kommer fra Friis & Moltke A/S som totalrådgiver og med Rummets Sprog, Tækker Rådgivende Ingeniører A/S , Møller & Grønborg A/S og FM Bygningsdrift som underrådgivere.

Den nye skole i Skærbæk bliver bygget i to etager og med observatorium øverst, som bliver frit tilgængeligt for offentligheden. Skolen indrettes med klynger i to fløje og et stort samlende torv i midten, hvor der er god plads til leg og læring.

Der er lagt vægt på, at byggeriet falder fint ind i naturen, og at hele lokalsamfundet kan få glæde af skolen. Materialerne er træ, beton og tegl.

- Vi får med den nye skole nogle tidssvarende rammer for undervisningen, og det er godt for børnene, men sandelig også for medarbejderne, siger borgmester Henrik Frandsen.
Han peger på, at den nye skole vil være et kraftcenter til glæde for Skærbækområdet, men også resten af kommunen.

Læs mere ...

Udskriv E-mail