• Holmen
 • Kirkeogmolledammen
 • Klostergade
 • Makedspladsen
 • Markedsgade
 • refugiet 2
 • Museet Holmen
 • Løgumkloster set fra Mølledammen
 • Klostergade
 • Markedspladsen
 • Markedsgade
 • Refugiet med kirke og kloster

Nyt fra Løgumkloster

Roskilde Domkirkes Pigekor i Løgumkloster kirke

Roskilde Domkirkes PigekorFredag den d. 19. oktober kl.20.00 bliver der lejlighed til at høre både korsang, ensemblesang og solosang, i Løgumkloster kirke, når Roskilde Domkirkes Pigekor fremfører værker af komponister spændende fra Schütz over Mendelssohn til spansk – amerikanske Nunez og nyere nordiske komponister.
Programmet byder blandt andet på sange fra Lange-Müllers sangcyklus ”Sulamith og Salomon”, et flot og festligt Gloria iklædt spanske rytmer og korsatser til Trinitatistiden.
Roskilde Domkirkes Pigekor tæller 36 piger i alderen 14 – 22 år. Alle er korsangere, der har flere års rutine bag sig fra Børnekoret og senere Juniorkoret, før de er optaget i Pigekoret.

Koret arbejder både med gamle sangtraditioner og helt ny musik – kirkeligt som verdsligt – herunder værker bestilt og komponeret specielt til koret. Med støtte fra Statens Kunstfond, har Roskilde Domkirkes Pigekor i 2012 uropført ”Seks latinske motetter” af John Frandsen og i 2014 ”I mørkets stjernegnist” af Irene Becker og Paul Arnbak. Sidstnævnte udkom på CD i august 2015.
I juli 2017 deltog Roskilde Domkirkes Pigekor i en international korkonkurrence i Riga og kom hjem med et sølvdiplom. Sangerne akkompagneres af Merete Kuhlmann, organist i Dyssegårdskirken i Hellerup. og dirigeres af Christa Brix Hauser, kantor ved Roskilde Domkirke.
Der er fri entré.

”Løgumkloster set gennem Linsen” - ”Løgumkloster fortalt i ord, billeder og musik”

Hans Jacob Jacobsen 113x150Hans Jacob JacobsenMed økonomisk støtte fra Tønder Hus Fonden, Lions Club Løgumkloster, Handels & Håndværkerforeningen Løgumkloster og Løgumkloster Refugium er det med spænding og meget glæde, at udstillingsudvalget under Løgumkloster Menighedsråd kan lave denne særlige udstilling i Dormitoriet torsdag den 1. november kl. 19.30

Udstillingen vil blive åbnet med en fernisering i Dormitoriet den 1. november 2018 kl. 19.30, hvor Christoffer Møller og Mette Outzen vil fremføre musik/sang og ord til billederne. Ligeledes vil man i forbindelse med åbningen også kunne møde fotograf Hans Jacob Jacobsen.

Hans Jacob Jacobsen, dygtig lokal fotograf, står for fotografering af by/natur/kirke. Efter at have været ”udrejst” i 30 år vendte han i 2003 tilbage til Løgumkloster, tilbage til noget kendt og vant. ”Løgumkloster og dette vante gav læ, tryghed og inspiration til at turde afprøve andre sider af mig selv. En af dem var at lade fotoapparatets linse fortælle om Løgumkloster og omegn.”

Christoffer Moeller 150x166Christoffer MøllerChristoffer Møller og Mette Outzen vil i samarbejde sætte ord og musik til billederne.

Christoffer Møller, født og opvokset i Løgumkloster, søn af organist Peter Møller og Anna Krarup. Christoffer er meget anerkendt i den danske musikverden, producer, musiker, dirigent, organist. Mange oplevede sikkert den fantastiske koncert i anledningen af Kronprinsens 50 års fødselsdag. Da havde Christoffer skrevet orkester-arrangementet til den smukke Beatles-medley fremført af Tim Christensen.

Mette Outzen, født og opvokset i Ellum, datter af Ingrid og Jørn Outzen. Anerkendt musiker, sangskriver, studeret musik på Det Kgl. Danske musikkonservatorium.

MetteOutzen 600 100x150Mette Outzen”Løgumkloster, en del af mit forlængede hjem, da Ellum er min fødeby.
Cykelturen op ad bakke, og ned ad bakke til skole.
Alt det grønne, og endelig kirken med sin rummelighed og fred.”

Christoffer Møller og Mette Outzen lærte hinanden at kende helt tilbage i koret i folkeskolen for over 30 år siden (korlederen dengang var Anna Krarup.)

Siden gik de i gymnasiet sammen, hvorefter deres veje skilles indtil sidste år, 2018, hvor Christoffer flyttede 100 m fra huset på Vestmøn, hvor Mette og hendes familie har boet de sidste 7 år. De ser med stor glæde frem til at skabe et værk sammen med fotos omhandlende deres gamle fødestavn.

Udstillingen kan besøges i kirkens åbningstid, frem til udgangen af december måned 2018.