Institutioner

Løgumkloster er kendt som byen, hvor der i sidste halvdel af forrige århundrede oprettedes mange institutioner. Ud over nedennævnte er der Løgumkloster Efterskole, Løgumkloster Højskole, Teologisk Pædagogisk Center og Sportsefterskolen SINE.

kirkemusikskolen20200x200Løgumkloster Kirkemusikskole

Kirkemusikskolen blev oprettet i 1979 som en privat institution, men har siden 1983 været en insti-tution under Kirkeministeriet. Der uddannes organister (P.O.), kirkesangere og korledere. Som et af 4 steder i verden er der også en klokkenistuddannelse.

klokkespilletKong Frederik d. IX's Klokkespil

I forbindelse med Løgumklosters 800 års jubilæum i 1973 opførtes det 25 meter høje tårn med 49 klokker. Klokketårnet er en selvejende institution, Nordens største og er bygget og drives af penge-gaver. Alle klokker bærer Kong Frederiks IXs initialer, og på de større klokker er graveret sang- og salmevers. De to største klokker bærer vers digtet af dronning Margrethe d. Anden; det ene vers: ”Kongenavn/Gud til ære/Danmarks sang/Min stemme være”.

museet20holmen20200x200Museet Holmen

Museet Holmen er et lille kunstmuseum, som har til huse i en smuk gammel vestslesvigsk gård fra 1700-tallet i hjertet af Løgumkloster. Museet har i de senere år huset en række udstillinger med såvel nationalt som internationalt anerkendte kunstnere, hvoraf kan nævnes Maja Elisa Engelhardt, Peter Brandes, Arne Haugen Sørensen, Günther Grass, H.M. Dronningen, Bjørn Nørgaard og Per Kirkeby.

refugiet20200x200Refugiet

Refugiet ligger naturskønt ved eng og å midt i Løgumkloster by. En glasgang forbinder Refugiet med østfløjen af det middelalderlige kloster og Klosterkirken. Løgumkloster Refugium blev oprettet i 1960 af kirkelige og folkelige kredse fra hele landet og er i dag et kirkeligt gæstehjem og kursus-center.

Udskriv Email