Alléer og træer

Løgumkloster har mange smukke beplantinger i form af lange alleer og enkeltstående smukke gamle træer. Disse ofte meget gamle beplantninger danner på alle årstider smukke rammer om byen mange historiske bygninger. Gadenavne som Allegade og Elme Allé vidner om denne smukke tradition.

alleenAlléen

Tidligere var der stald til de fleste huse i byen, og husdyrene skulle på græs. Derfor lå der en mark-vej på bagsiden af husene, hvor husdyrene kunne føres på græs. Denne kvægdrivervej blev omkring år 1900 omdannet til en lindealle, som nu ligger parallelt med Markedsgade, Østergade og Lillega-de. Få skridt fra byens puls oplever man her ro og masser af grønne indtryk under de smukke linde-træer.

vestergadeVestergade

Rundt om Markedspladsen er der plantet mange lindetræer. Langs den brosten belagte Vestergade er de gamle lindetræer stynet og giver sammen med de gamle huse gaden et fotogent præg.

 

fredsegenFredsegen

På Gamle Torv ved Danske Bank blev i 1871 plantet 2 egetræer i anledning af Preussens sejr over Frankrig (Sønderjylland var tysk område 1864-1920). Det ene træ gik hurtigt ud, men det har givet plads til et meget flot egetræ. Sammen med Fredsegen blev i 1889 opsat en mindesten for kejser Vilhelm I; det er den sten, der nu står i Mindelunden ved kirken. En populær historie om de oprindelige to ege siger, at de to ege var symbol på hhv. det danske og det tyske, og at den lokale befolkning afhængig af dansk eller tysk sindelag hævder at det er enten den tyske eller danske eg, som har overlevet til idag.

hngebgen20i20mindelundenHængebøgen ved kirken

Er du på jagt efter et godt motiv, så gå ind under det grønne gardin, fang lyset og forskellige bag-grunde.

 

 

 

imod20dronningedalenImod Dronningedalen

Gå ned i Vestergade og find den lille sti, som leder til skoven på den anden side af engen. Aldrig så snart du kommer ud bag vestergades huses baghaver møde den brede eng dig, og du krydser over via alubroen. Der på den anden side møder du svimlende høje bøgetræer, som danner en allé, som leder dig lige til Dronningedalen. Her er fred til sjæl og tanker året rundt.

Udskriv Email