• Holmen
 • torv
 • Kirkeogmolledammen
 • vid
 • Klostergade
 • springvand
 • Makedspladsen
 • ggade
 • refugiet 2
 • hostrup
 • Muséet Holmen, Løgumkloster
 • Klostercaféen, Tønder
 • Løgumkloster set fra Mølledammen
 • Vidå Tønder
 • Klostergade, Løgumkloster
 • Museum Sønderjylland, Tønder
 • Markedspladsen, Løgumkloster
 • Gågaden, Tønder
 • Løgumkloster Refugium
 • Hostrups hotel, Tønder

Kommende arrangementer i Syddanmark

Foredrag: Positivitet der virker! - Privat og på Arbejdet"
23 okt 2017 19:00 - 21:30
ECCO Konference Center
Hvem spiller ud?
23 okt 2017 19:30 -
Musik- og Teaterhuset

Historisk vingesus over Kloster Mærken 2017

IMG 4469 kopiKloster Mærken 2017 tegner til at blive helt særligt. Foreningen "Kloster Mærken" har i år gjort en helt særlig indsats for at bringe fornyelse til Kloster Mærken, og det gør man faktisk ved at skue bagud.  

Lidt ældre generationer kan husk Dødsdromen fra hvis forscene Franz Krüger stod som udråber og lokkede folk ind til attraktionen med en helt særlig charme og vid. De gamle Indian motorcykler blev startet op og mikrofonen holdt helt ned til motoren, for at få lyden af Dødsdrome helt ud til publikum. Med den ligeså charmerende Gurli Gabel ved sin side, formåede de at trække folk henefter, indefter og opefter til dødskørsel i ren kultur.

Nu genopstår dødsdromen i helt samme format, som i de gode gamle dage, og netop nu, kan man se, hvordan en sådan bygges op helt fra bunden, idet opstillingen  af dødsdromen er påbegyndt, ligesom masser af andre forlystelser og telte nu skyder op i bybilledet.

Optakten til Kloster Mærken bliver også noget helt særligt i år, idet June og Peter Belli, som netop traf hinanden ved Kloster Mærken, har valgt at afholde deres guldbryllup i byen. Det sker onsdag d. 9/8, hvor begivenheden indledes med en privat sammenkomst på Centralhotellet fra kl. 12 - 14, hvorefter et offentligt tilgængeligt program som omfatter afsløring af temaudstilling hos Klostergalleriet, hestevognskørsel igennem byen, kirkelig velsignelse og en offentlig reception. Peter Belli kørte faktisk i føromtalte dødsdrome det år, hvor han traf sin June, hvis mor var Sandsigersken, Corinna.

Jo det bliver på alle måde et helt særligt Kloster Mærken i år.

Udskriv E-mail

Nyt fra Sydbyerne

3 finalister fundet til erhvervsprisen17

mikkelDommerkomiteen har udvalgt de tre virksomheder/personer, som de mener, er de rette til at vinde Erhvervsprisen'17. Vinderen af Erhvervsprisen'17 bliver kåret onsdag den 15. november ved det store Awardshow. Her skal der stemmes om, hvem af de tre finalister, der skal vinde prisen.Fristen for at indstille kandidater til Erhvervsprisen’17 sluttede sidste uge og tirsdag skulle juryen angive, hvem de mente skulle udvælges til finalen. Der var i alt modtaget 38 indstillinger fordelt på 26 virksomheder. Og Tønder Erhvervsråd kan nu afsløre, hvem dommerkomiteen har udvalgt til finalen.

De tre finalister er:
PTI Europa A/S, Anneli og Jürgen Lorenzen
Andels-Kartoffelmelsfabrikken Sønderjylland (AKS)
Okholm Lighting A/S, Peter Okholm
- Der var kommet rigtig mange gode og motiverende indstillinger – og der er ingen tvivl om, at der i Tønder Kommune findes mange ildsjæle og virksomheder, der er med til at skabe engagement og sikre vækst i det lokale erhvervsliv. Men dommerkomiteen fandt, at de tre finalisters indsats var særlig bemærkelsesværdig og fortjente en finaleplads, lyder det fra erhvervsdirektør Mikkel Johansen.

Vinderen af Erhvervsprisen'17 kan ikke kun pynte sig med den flotte titel, men vinder også en pengepræmie på 10.000 kr., der er sponsoreret af Sydbank, et diplom samt en vandrepokal, hvor virksomhedens navn vil fremgå.

Du bestemmer, hvem der skal løbe med prisen
De tre finalister vil blive præsenteret på årets store erhvervsarrangement, der i år er et stort Awardshow, som holdes i samarbejde med Tønder Kommune. Awardshowet løber af stablen den 15. november, og det er deltagerne på dagen, der bestemmer, hvem der skal vinde Erhvervsprisen'17. Der vil efter præsentationen af finalisterne blive stemt om, hvem der skal vinde, og du har som medlem af Tønder Erhvervsråd derfor mulighed for at hjælpe din favorit på vej ved at møde op og stemme.

Du kan se meget mere om erhvervspris showet her: erhvervspris17

Universitetskoret lille MUKO til Løgumkloster

Lille MUKOLille MUKOEn institution i dansk korliv, universitetskoret lille MUKO, kan i år fejre 50 års jubilæum og tager i den forbindelse på en koncertturné til Jylland.

Onsdag den 18. oktober kl. 20.00 bliver det Løgumkloster kirkes tur til at indbyde publikum til koncert med dette fornemme kor. Da det i år er 200 år siden en af vores største komponister Niels W. Gade blev født, er han selvfølgelig på programmet.

Foruden Gade består programmet af musik Rued Langgaard, P.E. Lange-Müller, Felix Mendelssohn og Benjamin Britten. Koret dirigeres på denne turné af en af vores unge meget dygtige dirigenter, Jonas Rasmussen. Der er fri entré.

114 kandidater at stemme på til kommunalvalget i Tønder Kommune 2017

kl bannerI alt 114 kandidater fordelt på 13 lister har vi at vælge imellem, når vi stemmer til kommunalvalget i Tønder Kommune tirsdag den 21. november.

De 13 lister, der er opstillet, er:

A. Socialdemokratiet
B. Radikale Venstre
C. Det Konservative Folkeparti
D. Nye Borgerlige
F. SF
I. Liberal Alliance
K. Kristendemokraterne
L. Borgerlisten
O. Dansk Folkeparti
S. Slesvigsk Parti
V. Venstre
Ø. Enhedslisten
Å. Alternativet

Nye Borgerlige, Borgerlisten og Alternativet er nye lister på stemmesedlen denne gang i forhold til valget i 2013.

Valgforbund

Der er indgået tre valgforbund.

Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Kristendemokraterne og Slesvigsk Parti udgør ét valgforbund.

Radikale Venstre, SF og Enhedslisten er gået sammen i et andet valgforbund.

Endelig har Dansk Folkeparti og Venstre indgået valgforbund.

Se navnene på kandidaterne her: Kandidatliste