• Holmen
 • torv
 • Kirkeogmolledammen
 • vid
 • Klostergade
 • springvand
 • Makedspladsen
 • ggade
 • refugiet 2
 • hostrup
 • Muséet Holmen, Løgumkloster
 • Klostercaféen, Tønder
 • Løgumkloster set fra Mølledammen
 • Vidå Tønder
 • Klostergade, Løgumkloster
 • Museum Sønderjylland, Tønder
 • Markedspladsen, Løgumkloster
 • Gågaden, Tønder
 • Løgumkloster Refugium
 • Hostrups hotel, Tønder

Kommende arrangementer i Syddanmark

Bogloppemarked
17 feb 2018 10:00 - 16:00
Lokalhistorisk Arkiv
På rumsafari blandt Mælkevejens planeter - Livestream foredrag fra
20 feb 2018 18:30 - 21:00
Den Gamle Biograf

Ny direktør i Tøndermarsk Initiativet

Erik JespersenTidligere direktør for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Erik Jespersen, skal stå i spidsen for Tøndermarsk Initiativet fra 1. januar 2018.

Erik Jespersen er 50 år og uddannet som landinspektør fra Aalborg Universitet. Han har endvidere en masteruddannelse i offentlig administration (MPA). Siden 2011 har han arbejdet som direktør i Aarhus Kommune og før det, arbejdede han i en tilsvarende stilling i Fredericia. Med over ti års erfaring med topledelse indenfor Teknik og Miljøs opgaveområder, er han godt klædt på til de opgaver, der venter ham i Tøndermarsken. Han skal holde de mange projekter på rette spor, og han kommer til at tage stilling til både de aktuelle og de mere langsigtede udfordringer.
”Jeg er meget glad for valget af Erik Jespersen,” siger Borgmester Henrik Frandsen. ”Jeg er sikker på, at han med sin store erfaring kan holde det ambitiøse projekt på den rette kurs. Han bliver på alle måder den samlende figur i projektet. Den der både skal drive og udvikle, så vi når de fastsatte mål.” Borgmester Henrik Frandsen hilste på den kommende projektdirektør mandag på rådhuset i Tønder, hvor Erik Jespersen besøgte sin fremtidige arbejdsplads.

Direktør i Centralforvaltningen Keld I. Hansen glæder sig over de mange ansøgere til stillingen:
”Der var mange kvalificerede ansøgere, men jeg er ikke i tvivl om, at vi har valgt den helt rigtige til posten som projektdirektør for Tøndermarsk Initiativet. Erik Jespersen kender til at arbejde i en politisk ledet organisation, og han er vant til at have ansvar for komplekse opgaver med mange involverede,” siger Keld I. Hansen, og fortsætter: ”Tøndermarsk Initiativet er Danmarks største samlede udviklingsinitiativ af sin art, og jeg er sikker på, at Erik Jespersen bliver en fremragende direktør, som kan få Initiativet sikkert i mål.”


Erik Jespersen1Efter en rundtur i Tøndermarsken glæder Erik Jespersen sig endnu mere til 1. januar: ”Jeg ser virkelig frem til at komme i gang,” siger han, ”området er på alle måder spændende, og den unikke kombination af udfordring, potentiale og de høje ambitioner, tiltaler mig.”
Erik Jespersen flytter fra Aarhus til Tønder snarest muligt, han afløser Projektchef Karsten Jensen som fra 1. januar skal være Chefkonsulent ved Teknik og Miljø i Tønder Kommune.

Udskriv E-mail

Nyt fra Sydbyerne

Nedbrydning og oprydning i Løgumkloster

Markledgade 11Overmagten i baghavenMange lokale har, når de gik forbi Markledgade 11, stillet sig spørgsmålet: "Hvad har de gang i?" Ejendommen har længe været et trøstesløst syn i sit forfald, og der har været spekuleret i, hvorvidt huset kunne renoveres eller skulle rives ned. For nogle uger siden begyndet så en udvikling, hvor man kunne blive i endnu mere tvivl. Først blev alt inventar pillet ud af huset, og i sidste uge blev alle ydervægge så sandblæst. Skulle det mon alligevel renoveres ? I går kom det endelige svar så, idet to store gravemaskiner stod opmarcheret i baghaven, og en hurtig ordveksling med entreprenørfolkene kunne bekræfte, at huset skulle rives ned, hvilke så blev påbegyndt umiddelbart herefter. Sandblæsningen er begrundet i det praktiske forhold, at man bedre kan genanvende stenene eller deponere dem, når de er renset for mulig forurening fra den murmaling, som har været anvendt på huset. På den måde reduceres mængden af farligt affald væsentligt.

Markledgade11nedrivNedrivning af Markledgade 11

 (Opdatering 14. feb): Den nuværende ejer vil ifølge flere kilder opføre et nyt hus på  på den meget centralt beliggende grund, som ligger op til det grønne område nord for Alleen og det tilhørende stisystem. Nu er det triste syn af det gamle hus i forfald under alle om stændigheder fortid.

Professionel instruktør til "Den Gale Enke" i Løgumkloster

Den Gale Enke - forrest på scenekanten forfatter Ole Caspersen og instruktør, Kim Asmussen

Løgumkloster Amatørteater Forening påbegyndte i går (11/2) opsætningen af kommedien "Den Gale Enke", som er forfattet af Løgumklosters egen bypoet, Ole Caspersen. Den Gale Enke tager udgangspunkt i det miljø, som mange blandt LAFs faste publikum vil kunne genkalde sig fra den humoristiske sketch "Robotstøvsugeren" fra revyen i 2016. Den Gale Enke handler meget om at blive alene men også at komme videre i sit liv, og selv om temaet kan lyde alvorligt nok, ja så er der som vanligt i Ole Caspersens forfatterskab både en god portion humor og en lige så god portion kærlighed til sønderjyske landbomiljø.

Alle roller blev besat i går, og amatørscenen er således nu godt i gang med at realisere opsætningen af en lokalt forfattet forestilling under kyndig ledelse af instruktør og dramalærer, Kim Asmussen. Der vil være premiere på forestillingen den 8. april, og der vil ud over præmieren være forestillinger den 9. og 11. april.

Professionel instruktion

"Det er lykkedes med støtte fra Sønderjysk Forsøgsscene at få tilknyttet den professionelle instruktør, Kim Asmussen, til at forestå opsætningen af denne forestilling," siger formanden for LAF, Anton Schulz, og fortsætter "Kim Asmussen er et kendt ansigt i foreningens regi, idet han også i 2015 stod for opsætningen af forestillingen "Den Vægelsindede". Det var en rigtig positiv oplevelse for amatørscenen, og derfor er vi også glade for, at det på denne måde er blevet muligt at få Kim Asmussen til at forestå opsætningen af "Den Gale Enke. Kim Asmussen, som er uddannet fra Århus Universitet og til daglig er dramalærer på Egmont Højskole."

Sønderjysk Forsøgsscene, som er støttet af de fire sønderjyske kommuner, er en paraplyorganisation for amatørscener i det sønderjyske område, og omfatter scenerne: Det Lille Teater i Gråsten, Teatergaleasen i Højer, Stjernen i Skærbæk, Løgumkloster Amatørteater Forening, Det Lille Teater i Flensborg, Haderslev Amatørscene og Det Lille Teater i Aabenraa. 

SKF logo Small

 

Stort 2018 koncertprogram i Løgumkloster Kirke

madrigalkor kielMadrigalchor KielLøgumkloster Kirke har for musikelskere offentliggjort et sandt overflødighedshorn af koncerter i hele 2018. Her er alt, hvad hjertet kan begære. Den første koncert er allerede løbet af stablen den 6. februar, hvor der var Jazzkoncert med Xenophobia Quartet, men allerede igen den 10. marts er der igen koncert. Denne gang er det Madrigalchor Kiel under ledelse af Friederike Woebcken og Dennis Christoffer Bang Fick ved orglet som kl. 20.00 giver koncert i Løgumkloster Kirke.

Og så fortsætter det hele året med ikke mindre end 23 koncertarrangementer i 2018. Her bliver der mulighed for at møde internationale kor og orkestre samt kirkens egne organister ved større og mindre koncertarrangementer. Mange af koncerterne har fri entré.

coco photo jan gutzeit. thumbnailConcerto Copenhagen - Foto: Jan Gutzeit giver koncert 20. april

Ikke nok med, at der er lagt fuldt program for 2018, men allerede nu er der koncerter planlagt i både 2019 og 2020. Samtlige koncerter ligger nu i "Det Sker" med titel og tidspunkt. Supplerende information vil komme til, når tidspunktet for koncerterne nærmer sig, så følg med på loegumkloster.dk

Du kan også få dit arrangement i "Det Sker" lige her: Send dit arrangement

Hotelreservation

Søg efter den bedste aftale

Downloade vores webapp til Android

app