• Holmen
 • torv
 • Kirkeogmolledammen
 • vid
 • hoejskole12013
 • Oldtispark
 • Makedspladsen
 • ggade
 • stuk12013
 • hostrup
 • Skarbaklokalhistorie
 • Muséet Holmen, Løgumkloster
 • Klostercaféen, Tønder
 • Løgumkloster set fra Mølledammen
 • Vidå Tønder
 • Musik- og teater højskolen, Toftlund
 • Oldtidsparken, Skærbæk
 • Markedspladsen, Løgumkloster
 • Gågaden, Tønder
 • Studenderkurset - STUK, Toftlund
 • Hostrups hotel, Tønder
 • Lokalhistorisk museum, Skærbæk

Kommende arrangementer i Syddanmark

Billedkunst Voksen/Barn.
21 apr 2018 10:00 -
Tønder kulturskole
Østers- og MuslingeSafari.
21 apr 2018 12:00 -
P-pladsen, Havneby

Nyt galleri i Løgumkloster

Marit BeckmannMB Galleri åbner d. 11/11, står der på facaden af "Pyramiden." MB står for Marit Beckmann, som er personen bag det nye galleri.

Marit Beckmann har indtil nu været skoleleder på Møgeltønder Skole, men efter efterårsferie er det blevet fuldtidsarbejde at være kunstner og galleriejer. Hun har fået orlov fra arbejdet for at afprøve drømmen om at kunne leve af billedkunsten, som hun har brændt for igennem 20-25 år.

Marit Beckmann henter inspiration til sine malerier i naturen, og hun forsøger i sine motiver at fastholde situationer og øjeblikke, som hun selv oplever i naturen. Hendes særlige interesse for fugle afspejler sig også i mange af Marits billeder. Marit Beckmann har boet i Island i fem år, og her er megen inspiration også hentet med hjem fra.

Lige nu arbejder Marit Beckmann så på højtryk for at klargøre Pyramiden til formålet, og hun står selv for alt det praktiske arbejde. Når galleriet åbner d. 11/11, vi de ordinære åbningstider i galleriet være i tidsrummet kl. 13.30 og 17.30 på alle dage på nær onsdage og søndage.

Udskriv E-mail

Nyt fra Sydbyerne

Fuldt program på Tønder Festival

Søren Huss Foto Søren RønholtSøren Huss er med i Gentlemens Circle i årDe sidste navne er på plads til årets festival i Tønder. Publikum kan glæde sig til blandt andre Parker Millsap, Lukas Graham, Sam Outlaw, Mikael Wiehe,
JD McPherson, Søren Huss, Northern Assembly, Niels Hausgaard… og mange flere.

Så bugner og strutter programmet på Tønder Festival 2018. Festivalen er stolt over at kunne præsentere et en alsidig buket med navne fra Canada, USA,
Australien, New Zealand, Ungarn, Tyskland, England, Irland, Skotland, Grønland, Norge, Sverige og Danmark.
Ikke færre end 22 internationale og danske navne er føjet til og fuldender musikprogrammet.

Store stemmer fra USA
Der er gensyn med den californiske countrykomet Sam Outlaw, der gæstede Tønder sidste år. Det samme gælder Parker Millsap, der i 2017 overbeviste
Tønderpublikummet med solid bluesinspireret rootsrock. To nye amerikanske navne er i Tønder for første gang: JD McPherson,
som blandt andet har arbejdet sammen med ovennævnte Parker Millsap samt Black Key’s Dan Aurbach, samt det nye ”outlaw”-countrynavn Paul Cauthen.

Fra øst og vest i Canada
Fra det østlige Canada kommer The East Pointers, som nyfortolker den traditionelle folkemusik, samt country- og bluegrassnavnet Pretty Archie.
Desuden duoen Jolie Holland & Samantha Parson, der for små tyve år siden arbejdede sammen i det alternative countryband The Be Good Tanyas.
Samantha Parson kommer fra Vancouver, og Jolie Holland oprindeligt fra Texas.

Irsk og skotsk topkvalitet
Gruppen Lankum, der tidligere har gæstet Tønder under navnet Lynched, har et godt greb om den traditionelle musik og har netop modtaget to priser ved BBC Radio 2 Folk Awards.
De tager turen fra Irland til Tønder sammen med veteranerne Lúnasa, et af de helt store navne inden for den irske traditionsmusik. Fra Skotland kommer The Elephant Sessions,
som var i Tønder i 2016, og som er blevet sammenlignet med kolleger som Shooglenifty og Peatbog Fearies.

Fra 70’erne og 90’ernes Sverige
To markante navne fra Sverige har sagt ja til at komme til Tønder. Sophie Zelmani, der i 90’erne fik et stort gennembrud med folkinspireret pop, og som er aktuel med sit 11. album,
”My Song”. Og så kommer en af sværvægterne fra den politiske musikscene i 70’erne, nemlig Mikael Wiehe, hvis engagement og aktivitetsniveau bestemt ikke er taget af med årene.

Højt belagt fra Danmark
Glæd jer til: Søren Huss, som har fået fine anmeldelse for sit seneste album, ”Midtlivsviser”, publikumsmagnet og Tønderveteran Niels Hausgaard, verdensstjerner og festivalhjemmevante Lukas Graham,
fremstormende Northern Assembly, albumaktuelle og underfundige Laura Mo samt Bastard Kvintet, danseorkester på den traditionelle danske folkemusikscene.
Læg hertil besøg af studerende fra folkemusikuddannelsen på konservatoriet i Esbjerg samt ikke mindst Folk Spot Denmark, der præsenterer en vifte af stærke danske og
nordiske folkrootsnavne: Huldrelokkk, Louise Støjberg/Martin Rauff, Pøbel, Mary Jean, Vingefang, Hudna og Elmøe & Hoffmann.

Songwriter’s Circle x to
Tønder festival gentager sidste års succeser med Women’s Circle og Gentlemen’s Circle – eftermiddagskoncerter, hvor internationale og
danske sangskrivere er på scenen sammen. Et kunstnerisk og til lejligheden kønsopdelt koncept med blik for det unikke møde mellem sangskrivere,
der ikke i øvrigt arbejder sammen. Women’s Circle består i år af Tami Neilson fra Canada, Irish Mythen, som kommer fra Irland og bor i Canada,
fra USA The Secret Sisters, som er søstrene Laura og Lydia Rogers, og danske Annika Aakjær og Laura Mo.
Deltagerne i Gentlemen’s Circle er Jeffrey Foucault og Luke Winslow-King, begge fra USA, William Crighton fra Australien og Joey Landreth fra Canada samt danske Søren Huss.

Læs mere …

Den Gale Enke i Løgumkloster blev en kæmpesucces

Den Gale Enke Trup”Vi har erfaring for, at vore teateropsætninger normalt kan trække 3 opførelser i Den Gamle Biograf, som kan rumme et publikum på 160 personer. Revyerne kan trække 4 fyldte sale, så det var rent publikumsmæssigt en kæmpesucces, at Den Gale Enkes 3 forestillinger praktisk talt var udsolgte, siger formanden for Løgumkloster Amatørteater Forening (LAF), Anton Schulz, efter at sidste forestilling af Den Gale Enke torsdag den 12. april var totalt udsolgt. Mange gik forgæves efter billetter på dagen for den sidste opførelse, så måske er der basis for at spille forestillingen igen på et senere tidspunkt.

Efter publikums reaktioner at dømme, har der også rent kunstnerisk været tale om en gedigen succes. Der var stående ovationer til den lille trup på 6 skuespillere og 4 bagscenefolk, som stod for lys, lyd, sceneskift, og sminke, da forestillingen torsdag var gået over scenen for sidste gang. Mange udtrykte efterfølgende stor begejstring skuespilpræstationerne men også for stykkets både muntre og eftertænksomme karakter og pointer.

Den Gale Enke trak over 3 aftener således 470 publikummer, og Løgumklosters indbyggertal på ca. 3.500 taget i betragtning svarer det til, at omkring 13% af byens indbyggere skulle have været i teateret. Publikum er imidlertid anderledes sammensat. Kombinationen af, at den kendte forfatter og amatørskuespiller Ole Caspersen, har skrevet stykket og Løgumkloster Amatørteater Forenings store bagkatalog af teatersuccesser spændende lige fra Scalarevyen 1925 over Cabaret til Haralds Køer, har stille og roligt opbygget et stort trofast lokalt publikum, men også omfattende mange, som kommer rejsende til Løgumkloster for at se amatørteater.

Læs mere …

For de gamle som faldt, er der ny overalt

Markledgade 11 kopiDer støbes fundament til et nyt hus på adressen Markledgade 11I februar kunne vi fortælle om, hvordan Markledgade nr. 11 blev revet ned, efter af der længe havde været spekuleret i, hvorvidt huset kunne renoveres eller skulle rives ned. Det blev som bekendt revet ned, og mange var spændte på, om der ville komme hus på den tomme grund. Det kunne hurtigt konstateres, at der var konkrete byggeplaner, og nu er ejeren Arne Hansen, gået i gang med at opføre et nyt hus på stedet.

Vi traf Arne Hansen på byggepladsen i dag, hvor man er i gang med at støbe fundamentet til det nye hus, og vi kan løfte sløret for, at det ny hus vil blive bygget i stor respekt for de omgivende huse. Der vil blive tale om et forholdsvis højt hus med udnyttet tagetage, hvilket den tidligere ejendom på stedet også havde. Tagkonstruktionen vil blive med afvalmede afslutninger, ligesom vinduer vil blive klassiske vinduer med buet overkant.

Markledgade 11 2 kopi

Arne Hansen har ladet den gamle murede kampestensafgrænsning imod gaden stå i håbet om at kunne bevare den sammen med de klassiske toppede piksten ud til fortovet. Bag huset bygges en garage, hvor indkørslen kommer til at ske fra bagsiden af huset.

Løgumkloster kan således glæde sig over, at husrækken igen bliver ubrudt i Markledgade.