Aktiv Week-end i Løgumkloster gav mange lyst til foreningslivet

IMG 5238 kopiEn styregruppe har igennem et års tid planlagt en "aktiv week-end", hvor foreninger og klubbe kunne få lejlighed til at vis, hvad de beskæftiger sig med i deres daglige virke. Det tilbud tog mange i går (21/4) imod og besøgte de mange aktiviteter, som foregik både i og omkring Klosterhallerne i Løgumkloster. De udendørs aktiviteter kunne profitere af det fine vejr, som tillod at store og små kunne prøve at bage pandekager over åben ild hos spejderne, ligesom der var mulighed for alle med en frivillig brandmand i maven at få prøvet kræfter med slanger hos Tønder Ungdomsbrandværn og genoplivning en af regionens ambulancer, som har til huse i Løgumklosters brandstation.. Indenfor var bl.a. både gymanstikforeningen, idrætsklubber og skakforeningen repræsenteret, og alle havde arrangeret aktiviteter, som kunne give gæsterne et godt indtryk af, hvad man beskæftiger sig med i det daglige. En rigtig fin dag for både arrangører og gæster.

Se alle billederne her: Løgumkloster Aktiv Weekend

Udskriv E-mail

Den Gale Enke i Løgumkloster blev en kæmpesucces

Den Gale Enke Trup”Vi har erfaring for, at vore teateropsætninger normalt kan trække 3 opførelser i Den Gamle Biograf, som kan rumme et publikum på 160 personer. Revyerne kan trække 4 fyldte sale, så det var rent publikumsmæssigt en kæmpesucces, at Den Gale Enkes 3 forestillinger praktisk talt var udsolgte, siger formanden for Løgumkloster Amatørteater Forening (LAF), Anton Schulz, efter at sidste forestilling af Den Gale Enke torsdag den 12. april var totalt udsolgt. Mange gik forgæves efter billetter på dagen for den sidste opførelse, så måske er der basis for at spille forestillingen igen på et senere tidspunkt.

Efter publikums reaktioner at dømme, har der også rent kunstnerisk været tale om en gedigen succes. Der var stående ovationer til den lille trup på 6 skuespillere og 4 bagscenefolk, som stod for lys, lyd, sceneskift, og sminke, da forestillingen torsdag var gået over scenen for sidste gang. Mange udtrykte efterfølgende stor begejstring skuespilpræstationerne men også for stykkets både muntre og eftertænksomme karakter og pointer.

Den Gale Enke trak over 3 aftener således 470 publikummer, og Løgumklosters indbyggertal på ca. 3.500 taget i betragtning svarer det til, at omkring 13% af byens indbyggere skulle have været i teateret. Publikum er imidlertid anderledes sammensat. Kombinationen af, at den kendte forfatter og amatørskuespiller Ole Caspersen, har skrevet stykket og Løgumkloster Amatørteater Forenings store bagkatalog af teatersuccesser spændende lige fra Scalarevyen 1925 over Cabaret til Haralds Køer, har stille og roligt opbygget et stort trofast lokalt publikum, men også omfattende mange, som kommer rejsende til Løgumkloster for at se amatørteater.

Læs mere ...

Udskriv E-mail

For de gamle som faldt, er der ny overalt

Markledgade 11 kopiDer støbes fundament til et nyt hus på adressen Markledgade 11I februar kunne vi fortælle om, hvordan Markledgade nr. 11 blev revet ned, efter af der længe havde været spekuleret i, hvorvidt huset kunne renoveres eller skulle rives ned. Det blev som bekendt revet ned, og mange var spændte på, om der ville komme hus på den tomme grund. Det kunne hurtigt konstateres, at der var konkrete byggeplaner, og nu er ejeren Arne Hansen, gået i gang med at opføre et nyt hus på stedet.

Vi traf Arne Hansen på byggepladsen i dag, hvor man er i gang med at støbe fundamentet til det nye hus, og vi kan løfte sløret for, at det ny hus vil blive bygget i stor respekt for de omgivende huse. Der vil blive tale om et forholdsvis højt hus med udnyttet tagetage, hvilket den tidligere ejendom på stedet også havde. Tagkonstruktionen vil blive med afvalmede afslutninger, ligesom vinduer vil blive klassiske vinduer med buet overkant.

Markledgade 11 2 kopi

Arne Hansen har ladet den gamle murede kampestensafgrænsning imod gaden stå i håbet om at kunne bevare den sammen med de klassiske toppede piksten ud til fortovet. Bag huset bygges en garage, hvor indkørslen kommer til at ske fra bagsiden af huset.

Løgumkloster kan således glæde sig over, at husrækken igen bliver ubrudt i Markledgade.

 

Udskriv E-mail

Peter Bastian Udstilling og koncert i Løgumkloster

I samarbejde med boet efter Peter Bastian, Helle Skaarup og Olga Bastian, præsenterer Museet Holmen udstillingen om den store danske musiker, forfatter og formidler ’Peter Bastian: Mennesket og Kunstneren’.

Altid allerede elsket. En musiker finder fred i eget hus. Således lyder titlen på nedskrevne samtaler fra Peter Bastians sidste dage inden sin død i marts 2017, udgivet af Tor Nørretranders.

peterbasitanudstilling
Udstillingen tager udgangspunkt i ovennævnte bog Altid allerede elsket med perspektiver til flere dele af Peter Bastians liv og værk: 1943–2017, hvor Museet Holmen følger spor i de forskellige udtryksformer, der kendetegner Bastian som det renæssancemenneske, han var: tegninger, akvareller, litterære tekster og ikke mindst lydspor og musik. Udstillingen forsøger således at nå ud i den bredde, der var kendetegnende for Peter Bastians virke som menneske og kunstner og i den eksistentielle dybde, han selv samlede for år tilbage med bøgerne „Ind i musikken“, „Mesterlære“ og „Altid allerede elsket“.

Som del af udstillingen kan også opleves Holmens kortfilm om udstillingens hovedperson. Filmen bidrager til historien om Peter Bastians liv og kunstneriske virke gennem interviews med venner og familie som Kunstner Erik Nervil og forfatter Tor Nørretranders m.fl.

Koncert i Kirken
PoulSkjølstrupevaøstergård

I forbindelse med åbningen af en udstilling af Peter Bastians kunst på museet Holmen den 24. marts, er der en koncert i Løgumkloster kirke kl. 16.00 med fokus på musik som har tilknytning til Peter Bastian. Han har beskrevet hvordan han som ganske ung købte grammofonplader med den franske komponist Olivier Messiaens orgelværker og blev meget betaget af dette særlige musikalske univers. I forbindelse med udvidelsen af Løgumkloster kirkes orgel i 2015 afsøgte Poul Skjølstrup Larsen de nye muligheder for realiseringen af disse orgelværker. Da Peter Bastian holdt meget af at sidde i kirken, førte det til flere interessante samtaler om denne musik. Det blev så anledningen til at Poul Skjølstrup Larsen valgte at spille musik af Messiaen ved hans dåb i kirken samme år. Da det stod klart for Peter Bastian, at han skulle dø, hørte han igen denne musik, og specielt værket Apparition de l’Eglise éternelle (Den evige kirkes tilsynekomst), og han ønskede, at det skulle spilles ved hans bisættelse i Løgumkloster kirke.

Ved koncerten i Løgumkloster kirke vil Poul Skjølstrup Larsen spille disse to orgelværker. Ved koncerten medvirker desuden Eva Østergaard, der i en lang årrække var solofløjtenist i Det Kongelige Kapel. Sammen spiller de musik af Messiaens samtidige, den ligeledes franske komponist Jehan Alain samt af Johann Sebastian Bach. Koncerten er et samarbejde mellem museet Holmen og Løgumkloster kirke og der er fri entré.

Eva Østergaard, fløjte. Poul Skjølstrup Larsen, orgel. Musik af Messiaen, Alain og Bach.

 

Udskriv E-mail

Gymnaster i alle aldre gav opvisning i Klosterhallen

Det er tradition og folkelighed, som er i højsædet, når forårets store gymnastikopvisninger går i gang. I Klosterhallen var der i dag (13/3) opvisning af ikke mindre end 13 lokale hold og 2 gæsthold fra Højer Efterskole og Ladelund efterskole.

Traditionerne bliver som nævnt holdt i hævd med indmarch og faner samt afsyngning af "Der er et yndigt land." Herefter gik det slag i slag med opvisninger, hvor alderen ingen hindring er, uanset om den er 0 eller over 55 år.

Her er et par indtryk fra dagens opvisninger:

 

Indmarch 100318Indmarch

springmix 2 5 klasseBoblerne 0-3 år

Senior 55Senior 55+

 

 

Udskriv E-mail

Flere artikler ...