Løgum IF markerede 50 års jubilæum

IMG 4980 kopiOmkring 140 gæster var med til at fejre Løgum IFs 50 års jubilæumLørdag den 13. januar markerede Løgum IF foreningens stiftelse i 1968. Formand, Vera Warncke, kom i sin jubilæumstale til de omkring 140 deltagere ind på, hvordan idrætsforeningerne i Løgumkloster, Nr. Løgum, Ellum og Bjerndrup dannede Løgum IF. Alle nulevende medlemmer af den første bestyrelse var til stede ved jubilæet, hvilket er betegnende for det store og vedholdende engagement frivillige har gjort igennem årene.

50 års jubliæet gav da også anledning til at udnævne ni æresmedlemmer af klubben. For omkring 25 år siden udnævntes foreningens første æresmedlemmer. Det var Hans Jacob Jacobsen, Karen Myrhøj og Johannes Petersen. De to førstnævnte var også tilstede ved den festlige begivenhed. De ni nye æresmedlemmer er: Knud Eriksen, Lorens Petersen, Christian Ferslev, Carl Warncke og Thorkild Andersen, Vera Warncke, Grethe Tolver, Inge Hansen og Hans Popp.

Løgumklosters egen forfatter og skuespiller, Ole Caspersen, diverterede forsamlingen med en meget humoristisk fremstilling af dels hans eget ikke eksisterende forhold til konkurrenceidræt over til, hvordan tilsyneladende helt almindelige mennesker ændrer karakter til vilde og kamplystne kæmper i det øjeblik de træder ind på en fodbold- eller håndboldbane. Hans humoristiske tilgang til emnet faldt i rigtig god jord hos jubilæumsdeltagerne ved borden, hvor der var en lækker og let anretning frembragt af Klosterhallens eget køkken.

Det var på alle måder et par hyggelige timer, hvor deltagerne både i tilbageskuende lysbilledshow og plancer kunne se sig selv afbilledet i yngre udgaver.

IMG 5015 kopiNi nyudnævnte æresmedlemmer af Løgum IF. Bagerst fv. Knud Eriksen, Lorens Petersen, Christian Ferslev, Carl Warncke og Thorkild Andersen. Forrest fv. Vera Warncke, Grethe Tolver, Inge Hansen og Hans Popp

Udskriv E-mail

Orgelkoncert i Løgumkloster kirke

PoulSkjølstrupPoul Skjølstrup LarsenVed den første koncert i Løgumkloster kirke i det nye år, søndag den 14. januar kl. 16.00, spiller organist Poul Skjølstrup Larsen overvejende nyere dansk musik.

Dansk Organist og Kantorsamfund har de sidste par år stået bag bestillingen af orgelmusik af domorganist Bo Grønbech og komponister Peter Bruun. Peter Bruun har skrevet et spændende værk inspireret af Luthers salme, ”Fra Himlen højt kom budskab her”, med titlen ”Vuggesang”, en musikalsk beskrivelse af begivenhederne julenat.

Bo Grønbech har skrevet en række små fine præludier. På programmet står desuden musik af Bach og Hartmann.

Der er fri entré.

Udskriv E-mail

Brand i El-skab på Markledgade

elbrand markledgade kopiEn brand i et el-skab på Markledgade brød ud i dag kl. 14.10, og Løgumkloster Frivillige Brandværn blev af beboere i Markledgade alarmeret. Da brandværnet kort efter ankom til stedet, var der endnu spænding på skabets el-kabler, så der kunne ikke umiddelbart gøre noget ved selve branden, før SE havde afbrundt spændingen til skabet. Et blik på SE kundeservice fortæller, at SE har et uvarslet brud med forventet sluttid kl. 16.00.

Afbrud i Løgumkloster

Type: UvarsletStarttid: 08-01-2018 kl. 14:10Forventet sluttid: 08-01-2018 kl. 16:00
Berørte postnumre: 6240Afbrudte kunder: 1Årsag: DriftfejlKommentar: Ild i kabelskab. Flere uden strøm.  Netselskab for dette områdeSE Net A/S(+45) 75 18 82 79www.senet.dk

Udskriv E-mail

Schmidts Landhandel har gennembrud i Tyskland

klaup1Flemming SchmidtHen over sommeren kiggede Flemming Schmidt, ejer af firmaet ”Schmidts Landhandel”, inden for hos House of Exporters til sparring om, hvordan han bedst kunne få fat i de rigtige kontakter i Tyskland til salg af sit klovplejemiddel ”KlauP”.

Med stor succes: Det er lykkedes ”Schmidts Landhandel” at indgå aftale med en stor tysk distributør – KlauP er nemlig særdeles populært blandt de tyske kunder. Salget er nu så godt i gang, at adressen centralt i Løgumkloster skal skiftes ud med en større bygning med bedre plads til produktion og lager! Vi ønsker tillykke og god vind fremover!


Se mere her: https://www.klaup.de

Udskriv E-mail

Stephanie Lose bliver formand for Danske Regioner

stephanie loseStephanie Lose, formand for Region Syddanmark og nu også Danske RegionerMange i Løgumkloster har fulgt Stephanie Loses karriere med interesse. Hun er nemlig født og opvokset i Løgumkloster. Især har det været fulgt med interesse, hvorledes hun kunne løse problemerne med ambulancekørslen i Region Syddanmark efter Carl Holsts afgang. Det kunne se ud som en tabersag, men hun har formået at gøre det til en vindersag. Hun overtog det, nogen ville kalde et håndværkertilbud, og det viste sig, at hun rent faktisk kunne det politiske håndværk nærmest til perfektion. Med en saglig og nøgtern tilgang til sagerne har hun formået at skabe enighed om løsningen, nemlig en hjemtagelse af opgaven til regionen selv. Også de store problemer omkring virksomhedskulturen indenfor sygehusvæsenet i regionen blev håndteret med indsigt og en fast hånd.

Disse resultater er nok den primære grund til, at Stephanie Lose i dag kunne sætte sidste søm i endnu et stykke politisk håndværk ved at formå De Radikale til at vælge hendes parti i forbindelse med valget af den ny formand for Danske Regioner. De Radikale begrunder deres valg med, at Stephanie Lose har de rette forudsætninger for at kunne bestride opgaven ligesom hun netop igennem de seneste par år har demonstreret evnen til at skabe resultater. 

Danske Regioner har med valget af Stephanie Lose fået sig en solid forhandler, som vil blive en seriøs modstander til ministeren og renedrengene i finansministeriet i forhandlingerne om de mange milliarder kroner til først og fremmest sygehusvæsenet i Danmark.

Til lykke med valget fra Løgumkloster

Udskriv E-mail

Flere artikler ...