• Holmen
 • Kirkeogmolledammen
 • Klostergade
 • Makedspladsen
 • Markedsgade
 • refugiet 2
 • Museet Holmen
 • Løgumkloster set fra Mølledammen
 • Klostergade
 • Markedspladsen
 • Markedsgade
 • Refugiet med kirke og kloster

Kommende arrangementer

Jubilæumscabaret i Den Gamle Biograf
23 apr 2017 19:30 - 21:30
Orgelkoncert
26 apr 2017 20:00 -
FC Sydvest 05 - Vejgaard B
29 apr 2017 15:00 -
Koncert i Løgumkloster kirke
03 maj 2017 19:30 -

Nyt fra Løgumkloster

Orgelkoncert i Løgumkloster Kikre

Rut Elena BoyschauTo organister byder på orgelkoncert i Løgumkloster kirke onsdag den 26. april kl. 20.00. Rut Elena Boyschau, der er organist og korleder ved Gråsten Slotskirken og timelærer ved Løgumkloster Kirkemusikskole, står for hoveddelen af koncerten. Hun er uddannet organist og cembalist fra Musikkonservatoriet i Köln hos prof. Margaretha Hürholz og prof. Ketil Haugsand og fik højeste kirkemusikalske uddannelse ved Musikkonservatoriet i Halle/Saale. Siden har hun studeret i Amsterdam hos prof. Hans van Nieuwkoop og i Lyon hos prof. Jean Boyer og Louis Robbilliard.

Hun spiller et overvejende fransk program med musik fra barok og helt frem til vor tid, men slutter koncerten med uddrag af Mendelssohns Reformationssymfoni, arrangeret for orgel. Organist ved Løgumkloster kirke Poul Skjølstrup Larsen indleder koncerten på kirkens lille orgel med musik af Byrd og Böhm.

Der er fri entré.

Løgumklosters Kulturhus "Den Gamle Biograf" fylder 20 år

plakat kopi17. januar 2017 var det nøjagtig 20 år siden Den Gamle Biograf blev indviet som Løgumklosters Kulturhus. Det synes bestyrelsen for den selvejende institution skal fejres, så i samarbejde med Løgumkloster Amatørteaterforening, inviteres der til Jubilæumscabaret i Den Gamle Biograf søndag d. 23. april kl. 19.30.

Der vil være et alsidigt program med musik, monologer og sange fra revyer og film gennem 100 år. Forhåbentlig er publikum klar til at ”synge med” på nogle af de kendte sange, så vi får sat den rigtige stemning. Som det sig hør og bør til en festlig fødselsdag, vil der blive serveret bobler og kransekage.


Reserver datoen og kom i godt selskab med Ole Caspersen, Bente Ovesen, Mikael Troldhuus, Ellen og Kenneth Reimer, Lilly og Anton Schulz, Vagn Andersen, Kristina og Steffen Schulz, Jytte Sørensen, Anna Krarup, Jannie Erichsen, Christian Schulz. Lys styres af Margit Lindesø og Klaus Møller.
Forsalg fra 12. april: www.loegumkloster.dk

Hvis man ikke har mulighed for at bestille online, kan man ringe på tlf. 27 48 69 94 i tidsrummet 19-21. Eventuelle resterende billetter sælges ved indgangen. Pris: 100 Kr (incl. bobler og kransekage i pausen)

KUN DENNE ENE FORESTILLING!


Du kan købe din billet her: Jubilæumscabaret

Løgumkloster borgerforenings bestyrelse igen fuldtallig

lbflogo259 Løgumkloster Borgerforenings bestyrelse er igen fuldtallig og nu også konstitueret

Løgumkloster Borgerforening afholdt d. 28. april sin ordinære generalforsamling, og ved den lejlighed blev bestyrelsen igen fuldtallig efter et år, hvor et par af den hidtidige bestyrelsesmedlemmer havde set sig nødsaget til at trække sig fra bestyrelsesarbejdet.

Det blev der som nævnt rådet bod på, og den nye bestyrelse består nu af Anton Schulz (nyvalgt), Søren Andersen (nyvalgt), Reimer Post (Nyvalgt), Karl Ove Jepsen, Jakob Tästensen, Anne Kirstine Christiansen og Leif Hansen

Ved konstituerende bestyrelsesmøde d. 6 april blev Anton Schulz valgt som formand, Reimer Post blev næstformand, Leif Hansen blev kasserer og Anne Kirstine Christiansen blev sekretær.

Bestyrelsen havde på sit første møde en gennemgang af igangværende projekter, som der skal følges op på, ligesom man tog fat på at formulere nye idéer, som man vil forfølge i den kommende tid.

Bestyrelsen er efter suppleringsvalgene godt rustet til at kunne deltage i arbejdet omkring det forestående by- og områdefornyelsesprojekt, som netop nu har en ansøgning liggende hos Ministeriet for transport, bygning og bolig. Når der foreligger svar på ansøgningen vil processen blive genoptaget, og der vil ske en yderligere borgerinddragelse i arbejdet.

Tømningsplads og parkering for Autocampere er nu åbnet i Løgumkloster

jan muusLøgumkloster er nu klar til at modtage Autocampere, som måtte ønske at tage et lidt længere ophold i Løgumkloster. Mange steder i byen er der gode muligheder for at parkere, men man har savnet en tømningsplads, hvor autocamperne kan blive serviceret.

Løgumkloster Handels- og Håndværkerforening tog initiativ til etablering af pladsen, som ligger i Møllegade lige bag den stor bygning, som tidligere rummed Fakta.

Formand for Handels- og Håndværkerforenignen, Jan Muus, fortæller at fordelene for handlen og turisterhvervene er åbenlyse, idet Autocampere typisk anvender fler penge under et ophold end andre turistformer gør. Derfor er det byens håb, at pladsen også vil genere lidt omsætning i både butikker, hotel- og restaurationsmiljøet.

Projektets tovholder og daglige tilsynsførende med pladsen, Steen Æbeløe, har selv stor erfaring og kontakt til campingmiljøet. Han medvirker også til distribution af information om pladsens eksistens igennem dette miljø.

De sidste ting omkring skiltning og henvisning forventes at være på plads inden påsken, hvor pladsen skal være tilgængelig.

 

DGI Landsmesterskab i Håndbold afvikles i Løgumkloster

dgiliflogoCa. 400 håndboldspiller fra hele landet skal dyste i landsmesterskabet i håndbold for seniorer. Det store DGI Håndboldstævne afvikles i Klosterhallerne ligesom kampe også er henlagt til Bredbrohallen om lørdagen.

Det er Løgum IF Håndbold, som står for det store arrangement og et sted imellem 60 og 80 frivillige er i gang hele week-enden.